Реклама / Ads
5| 15650 |17.06.2011 АРТ ДЖУНГЛА

Последният "Хари Потър" пристига; с него идва и краят!

.
Хари Потър
Филмовата поредица завършва с осмата, последна част на сагата за младия магьосник.
 

Дж. Роулинг, авторка на най-известната романна поредица "Хари Потър" е създала нов сайт, посветен на младия магьосник от мистичното училище Хогуортс. Проектът се нарича "Потърмор", вероятно по аналогия с името на най-злия враг на Хари Волдемор. Той обаче все още тъне в мистерия, очаква се съдържанието му да бъде разкрито тепърва. Засега на началната страница се явява единствено надпис "Очаквайте скоро" и кара феновете на Потър да влизат стотици пъти, за да не изтърват началото.

Всъщност сайтът е пуснат онлайн точно един месец преди да тръгне осмата и последната екранизация по поредицата на Джоан Роулинг "Хари Потър и Даровете на смъртта" (Част 2). Точно в нея ще видим на екран и последната, най-важна битка между Хари Потър и Лорд Волдеморт. С други думи по кината от 15 юли най-хитовото заглавие ще е точно това. Вероятно датата неслучайно е избрана в разгара на лятната ваканция.

Дотук гледахме седем филма, след като прочетохме преди тях и седем тома за приключенията на младия магьосник. Само екранните превъплъщения на героите донесоха досега несметни приходи - 6.4 милиарда долара от продажби на билети. Книгите на свой ред пък бяха продадени в над 400 милиона копия по целия. Това автоматично обяснява факта, че авторката Джоан Роулинг с право е определяна като "първия в света писател милиардер".

Участието на цяла плеяда млади актьори във филмовата поредица за Хари Потър, която отчасти се реализира и като колежански филм (а на места и като филм на ужасите), ги превърна в звезди още на невръстна възраст. Актьорската кариера на мнозина потръгна точно след тези филми.

Българската следа също не бива да се забравя - Станислав Яневски изигра ролята на Виктор Крум, когото феновете на поредицата ясно си спомнят като един от почитателите на Хърмаяни. Сега по-паметливите вероятно са забелязали Яневски като един от участниците в българския кримисериал "Под прикритие", което означава, че след като придоби популярност в Холивуд, нашият актьор се е върнал да поиграе и в родното кино.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 12997 |14.06.2011 За мряната, македонската мома и Байкушевата мура, посята от Лили Иванова . 6| 10661 |11.06.2011 Отиде си големият Ангел Заберски . 6| 8052 |10.06.2011 БГ богослови по следите на Христовата вяра . 9| 38681 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads