Реклама / Ads
3| 6244 |14.01.2013 АРТ ДЖУНГЛА

Тарантино и Афлек със „Златен глобус”

.
Филмът "Арго" получи кино наградата „Златен глобус" за най-добра драма. Лентата, която разказва за акция на ЦРУ с антиирански привкус, донесе и статуетка за най-добър режисьор на Бен Афлек.
 

70-та церемония по раздаването на престижните награди на Асоциацията на чуждестранните журналисти събра кино елита в хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли Хилс.

Куентин Тарантино спечели приз за най-добър сценарий - за уестърна "Джанго без вериги".

Ан Хатауей бе отличена за най-добра поддържаща роля - в "Клетниците". Лентата пък получи наградата за най-добър мюзикъл. „Златен глобус" за поддържаща мъжка роля взе австрийският актьор Кристоф Валц.

Джесика Честейн е най-добра драматична актриса за ролята си на агент от ЦРУ, преследващ Осама бен Ладен във филма "Zero Dark Thirty".

Дженифър Лорънс взе приза в категорията за най-добра актриса в комедия или мюзикъл - за играта си в "Наръчник на оптимиста".

Австралийският актьор Хъг Джакман е най-добър актьор в комедия или музика.

"О, боже!" повтаряше като развален грамофон развълнуваната Адел, след като чу името си за най-добра оригинална песен. Британската певица бе отличена за "Скайфол" към последния филм за Джеймс Бонд.

За най-добър чуждоезичен филм бе обявен филмът "Любов" на австрийския режисьор Михаел Ханеке.
Джоди Фостър получи "Златен глобус" за цялостен принос.

На церемонията присъстваше бившият президент на САЩ Бил Клинтън, който подкрепи символично филма "Линкълн" на Стивън Спилбърг. "Борбата на Линкълн ни напомня, че трайният напредък се постига чрез смесица от принципи и компромиси", коментира Клинтън и посочи, че 16-ият президент на САЩ е бил принуден да управлява заедно с една непримиримо разделена Камара на представителите. За ролята си във филма Дениел Дей Луис получи „Златен глобус" за най-добър драматичен актьор.

Знаковите „Златен глобус" предшестват „Оскар"-ите и често са наричани третите най-гледани награди за кино и телевизия /след „Оскар"-ите - за кино и наградите „Еми" - за телевизия/. „Златните глобус"-и се връчват в началото на всяка година в САЩ за игрални филми и телевизионни програми. Определя ги HFPA /Асоциацията на холивудската чуждестранна преса/. Провеждат се от 1944 година.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6509 |13.01.2013 Честит празник на българските кинодейци! . 1| 8130 |12.01.2013 Макар и гол - Хамлет с 5 номинации за "Икар" . 0| 7259 |07.01.2013 Ал Бано, Тоци и Кутуньо пеят заедно в НДК . 9| 38683 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads