Реклама / Ads
0| 11760 |05.03.2010 АРТ ДЖУНГЛА

“Войната е опиат” срещу “Аватар” – развръзката наближава

.
Битката за Оскари е наближава своя пик Източник: Ройтерс
"Войната е опиат" на Катрин Бигълоу е фаворит за "Оскар" в категорията най-добър филм според една от най-популярните британски букмейкърски къщи - "Уилям Хил".
 
Залози за “Войната е опиат” се приемат при коефициент 1.73. Ако решите, все пак да заложите на "Аватар" може да удвоите парите си, а търсещите неочаквани развръзки могат да изберат "Сериозният мъж", за който коефициентът е 151.

Официалната церемония по връчването на академичните награди е в нощта срещу 7 срещу 8-ми март (понеделник) в 3 часа българско време, а БНТ ще я предава на запис на 8 март вечерта.

Всеки от филмите - "Аватар" и "Войната е опиат" е с по 9 номинации за "Оскар", сред които и най-престижните - за филм, режисура и операторско майсторство. Според букмейкърите филмът на Джеймс Камерън има повече шансове да вземе повече статуетки (коефициент 1.57) от този на неговата бивша съпруга Катрин Бигълоу (2.25).

Тя обаче е фаворит в категорията най-добър режисьор с коефициент 1.22, срещу 4 за Джеймс Камерън.
В категорията най-добра актриса прогнозите са на страната на Сандра Бълок ("Сляпатата страна"), а при актьорите най-голям шанс за успех има Джеф Бриджис ("Лудост в сърцето").



Според букмейкърите "Аватар" има шансове да вземе повече стауетки от "Войната е опиат"

Букмейкърите приемат и интересни залози, като например дали всички победители ще благодарят на Бог, дали обявените за най-добра актриса и актьор ще се разплачат, дали някой ще падне на сцената или на нея ще изскочи гол човек (което би донесло 61 лири за всяка заложена).


Известни са и 24-та актьори, които ще представят претендентите по категории в нощта на Оскар-ите. Сред тях са и трима носители на наградата - Кати Бейтс, Барбара Стрейзънд и Чарлийз Терон, както и четирима номинирани за най-престижната филмова награда - Робърт Дауни-младши, Самюъл Джаксън, Джон Траволта и Куин Латифа.

Водещи на церемонията ще са Стив Мартин, който вече беше в тази роля през 2001 и 2003 г., и Алек Болдуин.

Една от най-коментираните теми в медиите е какво ще облекат звездите. Според "Гардиън" вероятно най-много от тях ще изберат "Долче и Габана", "Алберта Ферети", "Ботега Венета" и авторските творби на Виктория Бекъм. Сайтът Earth 911.cоm обаче прогнозира, че независимо от дизайнера на мода ще са екологичните дрехи (произведени от рециклирани или естествени материали).



"Войната е опиат" е сред най-коментираните победители в категорията за режиусра


Frognews.bg
припомня, че след пауза от 55 години през 2010 номинираните в категорията "Най-добър филм" са десет вместо пет. Причината за промяната на регламента са трудността при съпоставянето на филми от различни жанрове. Изборът между десет заглавия промени и системата за гласуване. Във всички категории победителите се определят според най-много получени точки от членовете на академията. За най-добър филм, обаче оценяващите вече използват десетобална скала, като 1 се дава за най-добрите продукции. И победителят се определя сред номинираните, които са получили най-много единици.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5943 |05.03.2010 Оперното чудо - събитие на XX век, "чушкопекът" остана последен . 0| 6320 |04.03.2010 Актьор и рeжисьор мерят сили за престижна награда . 7| 8332 |03.03.2010 Алла Пугачова пристигна в България . 9| 38685 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads