Реклама / Ads
5| 15418 |22.02.2013 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Екип на БНТ на разходка с народни пари във Валенсия

.
Екипът на „Денят отблизо” с Мария е бил във Валенсия. Чудесно – дай боже всекиму. В предаването на БНТ обаче разбираме, че екипът е бил там с пари на данъкоплатците.
 
Защо обаче е бил – не е много ясно. Всъщност от филма, който екипът излъчи за разходката си в Испания зрителите разбраха, че дамите просто са разпускали, снимайки се, танцувайки по улиците, хилейки се пред фотоапарата и пр. С една дума: купон. Екипът обаче е свършил и много важна народна работа: понаучил колко е приятно и полезно да се ходи и почива във Валенсия и региона. Наложи се онзи странен член на екипа кипърец Памбос (който не е бил в Испания) да им напомни, че във Велинград има много по-уникални места за релаксиране и лечение, и че не е нужно да се пътува много надалеч, за да откриеш място за развлечение.

В екипа се роди една идея, допълни той, да показваме интересни хора, които да разказват интересни неща. Представяте ли си каква изненада и каква идея. Голямата изненада бе женицата Елица Димитрова, която чете прогнозата за времето след новините. Разбирате ли какво невероятно хрумване е това?!  И Димитрова повтори пред зрителите пак прогнозата, която е съобщила час преди това. Даде съвет българите да се готвят за СПА уикенд. Разбира се, че това е по-приятно, отколкото да се протестира по улиците. „Излимате навън – студено. Влизате в СПА – топло”, завърши философски метеорологичното момиче Елица. След което ни в клин, ни в ръкав допълни, че селскостопанските култури започват да се пробуждат. Но побърза да предупреди, че Баба Марта винаги поднася изненади – ах, каква изненада...

Заголили крака, останалите от екипа изкудкудякаха, че много се интересували от агропрогнозата. Е, то е ясно защо – от корените е.

Няма нищо лошо някакви моми и задомени жени да се забавляват с разкази за екскурзии, битовизми и закачки на интимни теми, да имитират видове хъркания, но но тяхното забавление се плаща от данъкоплатците. Хиляди от тези данъкоплатци вече две седмици протестират на улицата срещу грешно раздавани и похарчени пари на държавата. Всъщност това също се калкулира в сметките за тока, защото бюджета на БНТ е плащан от всички българи, които едва ли умират от радост, когато виждат къде отиват парите им.

Доскоро мислех, че Алис Крайчева е прекалено остра към това предаване специално, но след последното му издание се убедих, че е съмнително деликатна и възпитана... Та то е потрес.

 

Валерия Донева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7015 |21.02.2013 Тайна мрежа от хомосексуалисти свалила папа Бенедикт ХVI? . 20| 11713 |19.02.2013 Бащата на Дянков: Симеон е издънка на комунизма . 15| 10269 |18.02.2013 Сашо Диков вместо Карбовски в Нова? . 14| 25182 |16.02.2013 Защо Ани Салич не чете новините по БТВ?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads