Реклама / Ads
19| 10213 |21.11.2013 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Лили с имоти за 3 млн. лева

.
Eстрадната звезда Лили Ива­нова има нюх на истински брокер към сделките с недвижима собственост, показва наше проучване. Спечеленото през годините от записи, концерти и изяви по частни партита певицата предвидливо е инвестирала в тузарски имоти, чиято стойност днес по пазарни цени надхвърля няколко милиона лева.
 

Естрадната прима от години живее в просторна мансарда на „Оборище“ 33, където са едни от най-скъпите имоти не само в София, но и в цялата страна. Колко точно са луксозните апартаменти на това място, дава представа обява на агенция за недвижими имоти, която наскоро предлагаше апар­тамент в блока на пе­вицата на цена от 5098 евро за кв. метър, информира още "Уикенд".

"Оборище“ е любимата улица и на зна­менитости като журналистката Маргарита Михнева, изпълнителката на шансони Нора Нова, примабалерината Вера Кирова.

Лили Иванова се сдобива с мансардата на „Оборище“ след брака си с Янчо Таков. Преди години в същата сгра­да са живели и родителите му, както и други видни комунистически функционери.

Въпреки че си има дом на пъпа на София, певицата инвестира и в други апартаменти в хубави квартали. Послед­ната засега сделка на Лили Иванова е от 2009 г. Тогава тя си купува апартамент от 137 кв.м в местността Кръстева вада в столицата.

За жилището плаща 201 430 лева. С това обаче не свършват сделките на певицата. През 2001 г. тя прави с истински удар, като се сдобива с апартамент от скандалната общинска фирма „Софийски имоти“. Изпълнителката на „Панаири, панаири“ си купува само за 31 хил. лева 107 кв.м апарта­мент в „Лозенец“ на ул. „Кожух планина“. Сделката е одобрена от Столичния общински съвет. Запознати обясняват, че Лили Иванова поела ангажимент да отвори музикална школа в просторния апартамент. Поне формал­но това е била причи­ната общината да разреши сделката.

Шест години по-късно, когато цените вече са скочили до небето, певицата го продава. Според имотния регистър му взема 180 000 лв., но както е известно, в повечето случаи се обявяват по-ниски цени заради данъците.

Лили Иванова, как­то подобава на замож­на дама, не е пропуснала да инвестира и в морската столица. През 2005 г. тя купува мезонет от 104 кв.м в местността Св. Никола край Варна. Това е вилна зона до морския бряг, елитен район със скъпарски имоти, от които се открива безбрежна панорама към морето, а имат и лесен достъп едновременно до центъра на града, до Златни пясъци и другите курорти на север. Лили си е взела освен апартаменти и паркомясто от 12 кв.м

Ако се вярва на впи­саното в имотния регис­тър за мезонета от 104 кв. метра, ма­зето и паркомястото, тя е броила много семпла сума – едва 43 554 лева! Истинската стойност на имота днес надхвърля 150 хил. евро.

Лили Иванова не е пропуснала да си вземе и малко апартаментче в родния Кубрат. Купила си е гарсониерка от 45 кв.м само за 4377 лева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 8872 |18.11.2013 „Музикална академия” глоби Дичо с 10 000 лева . 14| 9635 |05.11.2013 И Т. Дончев научил, че "Лили заряза Бойко" заради него . 6| 8486 |16.04.2013 М. Щерев: Лили Иванова започна да си плаща като я осъдих . 10| 12154 |12.02.2013 И Рут Колева се впусна в борба срещу чалгата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads