Реклама / Ads
16| 11086 |07.04.2011 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Магарета мрат заради Георги Първанов

.
Десетки животни стават жертва на голямата президентска траст – отстрел на вълци в резервата „Дикчан” край Сатовча
 
Не останаха магарета в Гоцеделчевско заради голямата страст на президента Георги Първанов – отстрел на вълци. За това сигнализираха жители на крайграничния град в редакцията на „Торнадо”. Държавният глава бил чест гост в китното ловно стопанство „Дикчан”. Шефът на стопанството Пламен Поюков познавал навиците на Първанов и го посрещал подобаващо, като преди това старателно организирал ловния излет на известната личност. В района Първанов практикувал причакване покрай стървилище Това означава довеждане на плячка, която да привлече вълците, а заложилите се ловци ги издебвали и отстрелвали. Вълк по дребни животни като овца и коза не налита, затова Поюков изкупувал магарета от местните жители, които били предпочитани от хищниците. Колко магарета са положили кости, за да угодят на ловната страст на президента, не е ясно, но в Гоцеделчевско се шегували, че дългоухият помощник на селяните вече е в „Червената книга” за защитени животни. За сметка на това пък популацията на вълците се е увеличила драстично.

Самият лов изисква да се остави жива плячка (вълците не си падат по мърша) в подходящата среда и й се оставя храна. Жертва са старо или болно магаре, в краен случай кон или крава, но те са по-скъпи. Щом вълците убият животното, още същата вечер трябва да си на чакалото. Изпуснеш ли мига, нямаш шанс. Нашият президент бил голям спец в този лов, твърдят местни хора. Държавното ловно стопанство „Дикчан“ се намира в околностите на гоцеделчевското с. Сатовча. На разположение на президентската компания са две прекрасни хижи плюс лъскава вила наричана „Президентска“, където Първанов отсядал с охраната си от НСО.

Понякога с президента се появявал Кирил Добрев, синът на Николай Добрев. Той използвал ловните излети на държавния глава да обсъдят обстановката в страната, както и да нагледа дискотеката си „Бандера Роса” в Гоце Делчев. От нея всъщност тръгна предизборната кампания на БСП през 2008 г., която социалистите загубиха катастрофално.  Преди години Първанов прескачал и до гроба на своя съпартиец Николай Добрев, но напоследък това се случвало все по-рядко. В предаването на Нова тв „Тази неделя” оръжейният търговец Петър Манджуков сподели пред Лора Крумова, че не било мъжко да се убиват беззащитни животни от засада. Тя го попита дали е казвал това на президента Първанов и Манджуков потвърди.

Христо Марков
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6804 |10.02.2011 Том Круз е разследван от ФБР заради Сциентологията . 2| 6158 |05.01.2011 Номинират Калин Георгиев за секссимвол на 2010 . 4| 6208 |03.01.2011 Мара Отварачката на разпит заради гарда й . 13| 8717 |10.10.2010 Кулезич състари Борисов, бърка го с Първанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads