Реклама / Ads
1| 11389 |22.10.2019 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Президентската двойка събра очите в императорския дворец /видео/

.
Президентът Румен Радев и съпругата му Деси Радева бяха сред най-елегантните двойки по време на интронизацията на японския император Нарухито.
 

Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева са официални гости на събитието. Церемонията се състоя в "Боровата зала" на императорския дворец.

На нея бяха поканени около 2000 гости, включително чуждестранни лидери, отбеляза АП.

 

"Приятелството и доверието са най-големият капитал на двустранното сътрудничество между България и Япония и са здрава основа за тяхното развитие в бъдеще, за още по-активно партньорство в икономиката, културата, науката и образованието. През 2019 г. заедно отбелязваме и три годишнини в нашите отношения – 110 години от първите двустранни контакти, 80 години от установяването на дипломатически отношения и 60 години от тяхното възстановяване" - споделя президентът на България Румен Радев от Токио.


В Токио българският президент се среща и с министър-председателя на Виетнам Нгуен Суан Фук, който представлява страната си на интронизацията на новия император на Япония Нарухито.

 

"30 000 виетнамски граждани, сред които и самият министър-председател, са завършили висшето си образование, получили са професионална квалификация или са специализирали у нас и днес заемат отговорни позиции в държавните институции, бизнеса, в сферата на образованието и науката. Това дава огромни възможности за много по-активен обмен в икономиката, търговията и инвестициите между България и Виетнам.


Предстоящото заседание на Смесената комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество между България и Виетнам през ноември т.г. в София е добър повод за провеждането на двустранни бизнес форуми и набелязване на конкретни проекти от взаимен интерес. Отправих покана и към своя виетнамски колега президента Нгуен Фу Чонг да посети страната ни заедно със силна бизнес делегация за установяването на партньорства в сферата на информационните технологии, електрониката, фармацията, медицината и за създаването на смесени предприятия" - коментира Радев.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8049 |23.12.2018 Емили Блънт и Джон Красински станаха Холивудската двойка на годината . 0| 8750 |20.07.2017 7000 вестници от над 100 държави е събрал летописецът на „Етър“ Ангел Ганцаров . 0| 5952 |16.02.2016 Двойка на 100 и 104 г. дава съвети за брака в Туитър . 3| 8625 |24.09.2014 Двойка ли са още Маша и Гришо?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads