Реклама / Ads
0| 5699 |28.07.2009 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

N.O.H.A щурмуват родното море

.
N.O.H.A
N.O.H.A., дешифрирано като Noise of Human Art (n-o-h-a.de), не за първи път идват в България. Тази година обаче всички техни изяви ще бъдат само по Черноморието.
 

Музикалният им десант стартира във Варна, където ще изнесат своя първи концерт на 29 юли в Двореца на културата и спорта в морската ни столица.

На 30 юли Филип, Минерва, MC Шеви, Тим, Алекс, Джош и Тобиас ще свирят в несебърския клуб "Вива" в комплекса "Сол Несебър ризорт", където ще се проведе пресконференция с популярните музиканти.

Поради огромния интерес към групата, концертът им на 31 юли в Несебър ще се състои на местния стадион, а на в клуб "Баш бар", където първоначално беше планирана изявата. Очаква се това да е единственият гиг от турнето, който ще започва в по-ранен час и ще приключи около два часа след полунощ.

На 1 август N.O.H.A. са в Лозенец, в бара Friends on the Beach.

Групата ще подгряват диджей Финикс и бийтбоксърът Скилър, които ще представят нов материал от проекта си "Булгар-Булгар".

N.O.H.A. е от онези банди, които още с дебютния си едноименен албум се нареждат сред попавангарда на европейската музикална сцена.

В състава са седем колоритни музиканти от различни краища на света: Кьолн, Есен, Ню Йорк, Прага и Гийон (Испания), откъдето е певицата Минерва Диас Перес.

MC Чеви е от Ню Йорк, а саксофонистът Филип Ноха, роден в Прага, и германецът Джош Ейкенберг (клавишни) са продуцентите на интернационалната група. Към тях на сцената се присъединяват Тим Рашид (бас) и Тобиас Белкеер (барабани).

Твърди се, че силата на Noise of Human Art е в сливането на класическите композиции с интригуващо клубно звучене. Стилът им се определя като смесица от трипхоп, джаз мотиви и джънгъл дръмендбейс.

Бандата има издадени четири албума: Noise Of Human Art (1997 г.), No Slack (2001), Next Plateau (2003) и Dive in Your Life (2006), откъдето е и нашумялото Tu Café.

N.O.H.A гостува у нас за първи път на 22 ноември м.г. в партицентър "4-ти километър" в София.

В концерта TEREN 1, състоял се пред повече от 2000 техни почитатели, участваха и други ексцентрични музиканти, сред които бе българинът Коста Костов (BalkanXpress) и рускинята Катя (Kompott).

В навечерието на черноморското си турне музикантите са споделили, че дългите нощни партита в четири поредни дни изобщо не ги притесняват, тъй като българската публика им действала като свръхдоза адреналин. Спомен за своето гостуване в София е актуалната им песен “Boom”, в която бандата пресъздава своите емоции по време на концертите си в азлични страни по света, като в припева възпяват и българската столица.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7751 |28.07.2009 Робърт Плант оцеля след катастрофа . 1| 5830 |27.07.2009 Пробният брак - нож с две остриета . 1| 7856 |24.07.2009 Секна меракът на българите за имоти в Кавала . 0| 5658 |24.07.2009 Залцбург слуша непознати пиеси на Моцарт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads