Реклама / Ads
1| 5603 |31.07.2023 ФРОГ МЮЗИК

Imagine Dragons събраха над 40 хил. души на стадион “Васил Левски”

.
Мъж с харизма, меден глас и изваяно тяло застана пред 40 хил. души на стадион “Васил Левски” в София и заговори за психичното здраве и за нуждата от задължителната терапия. После изпя един от хитовете на Imagine Dragons “Demons”, докато озарена от хиляди светлинки трибуната вибрираше от гласовете на екзалтираната публика.
 

Това не е честа гледка в България, но тъкмо това се случи снощи. Дан Рейнолдс и останалите от бандата Imagine Dragons направиха истинско шоу и показаха, че у нас също могат да се правят големи концерти. Рядко на българска сцена стъпват изпълнители от този ранг - Imagine Dragons е една от най-популярните и продавани алтернативни рок групи с над 75 милиона продажби по цял свят. 

 

Imagine Dragons излязоха на сцената малко след 20:30 ч., а Дан Рейнолдс свали белия си потник още на третото парче - запазена марка на атрактивния вокалист, който пее по боксерки, докато подивели фенки гледат добре изваяните форми на тялото му. 


.

.

Сетлистът включваше най-популярните хитове на групата от Лас Вегас, която има над 10-годишна история, шест студийни албума и една награда “Грами” - Whatever It Takes, Natural, Follow You, Sharks, Enemy. Изпълнени бяха и обявените от сп. Billboard са най-добрите рок песни на десетилетието - Believer, Thunder и Radioactive, които буквално накараха стадион “Васил Левски” да вибрира под краката на екзалтираната тълпа. 

 

“Терапията е причината, поради която аз още съм тук днес. Терапията не те прави сбъркан или слаб. Да помолиш за помощ не е грешка... Това те прави мъдър, силен. Да планираш бъдещето, да останеш жив заради хората, които те обичат, да останеш жив заради себе си, защото да обичаш себе си е достатъчно", заяви Дан Рейнолдс по средата на концерта. 


.

.

Емоционалната му реч докосна почитателите, а последвалата песен - “Demons” предизвика сълзи в очите на феновете, които припяваха баладата с фенерчета в ръка. 

Новината за пристигането на Imagine Dragons в България стъписа меломаните още преди няколко месеца. Наистина ли, след като миналата година у нас пристигнаха гигантите от Arctic Monkeys, сега феновете щяха да се насладят и на шоуто на Дан Рейнолдс, Уейн Сермън, Бен Маккий и Дан Плацман? Очевидно да. И опашките пред входовете на стадиона в българската столица показаха, че изборът на групата да включи България в своето турне не е бил случайно. 

 

Всъщност София сложи началото на европейското турне на групата. От българската столица Imagine Dragons ще поемат към Дания, а последният концерт от обиколката в Европа е в Берлин на 10 септември.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8278 |30.11.2020 Франция спечели Детската Евровизия 2020 с песента „J’imagine“ на Валентина . 1| 8519 |27.04.2018 ABBA се събраха отново . 6| 7457 |21.01.2016 ЧУДО! АББА се събраха заедно . 0| 5569 |24.09.2015 Шакира ще пее Imagine на Джон Ленън в ООН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads