Реклама / Ads
4| 7181 |13.08.2013 ФРОГ МЮЗИК

Ицо Хазарта с черен печат за Македония

.
Източник: Булфото
В неочаквана ситуация попадна един от най-популярните български изпълнители - Ицо Хазарта от "Ъпсурт", на когато без обективна причина му бе отказан достъп в Македония, което провали концерта на бандата в местен клуб.
 

Хазарта пътувал с личния си автомобил за град Виница и опитал да прекоси границата през КПП Делчево в Македония.

Там обаче македонски митничар му удря черен печат под предлог, че не може да бъде сигурен в целта на пътуването му. Истинската причина според Ицо Хазарта обаче е отказът му да даде подкуп на длъжностното лице.

Ицо Хазарта разказа за случилото се:

„Въпросният полицай ме попита къде отиваме и защо. Отговорих, че имаме концерт и другата част от екипа е преминала през пункта преди около час. Той ме попита много пари ли ще изкарам от концерта. Отговорих му, че най-важно е концертът да мине добре. След това ме попита отново много ли пари изкарваме, както и дали бързаме много. След този въпрос моят отговор беше: "Няма да ти дам пари".

След около 1-2 минути мълчание полицаят ми каза, че трябва да му покажа договор с дискотеката във Виница, иначе няма да ни пусне в Македония. Отвърнах му, че имаме договор, но не е в мен, тъй като няма такова изискване - обясних, че сме имали няколко концерта и в Скопие, и в Битоля, и че досега никога не ни е искан този договор, както не е поискан и от колегите ми от "Ъпсурт" един час по-рано, когато са преминали през същият този граничен пункт.

Полицаят каза, че се съмнява в целта на пътуването ни. Накара ме да го последвам в помещение до бариерите, където с подигравателен тон ми каза, че трябва да сложи черен печат в паспортите ни и да се връщаме към България.

„Полицаят дойде и каза, че не е пристигнало нищо, и сигурно няма и да пристигне - удари по един черен печат и в четирите паспорта", довършва разказа си Ицо Хазарта, „Казах му, че нарушава закона и проваля събитие,което е подготвяно от месеци. Група "Ъпсурт" има над 1000 концерта в България, Германия, Англия, Австрия и Македония. Имаме хиляди фенове от Македония, които останаха разочаровани от този провал. Освен финансова, загубата за нас е огромна във всяко отношение. Най-важният въпрос е: дали причината за този провал е един корумпиран и некомпетентен полицай, или нещо друго?"

Ицо Хазарта и лейбълът Facing The Sun вече са подали жалба срещу действията на македонския митничар и възнамеряват да алармират всички инстанции, за да не се превръщат подобни полицейски произволи в практика.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8327 |09.08.2013 Били Хлапето и Дивна с дуетно парче . 0| 6879 |07.08.2013 Лили гони жегата с диня, преди да запее в морето . 1| 9299 |05.08.2013 Гола диджейка ще миксира на бургаския плаж . 0| 6825 |01.08.2013 DMX пред фалит?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads