Реклама / Ads
0| 10736 |26.10.2009 ХРАНА И ВИНО

На чаша бренди с граф Дракула

.
Парти за Хелоуин в Румъния - звучи интересно. Но да идеш в Сигишоара, на гости на истинския Граф Дракула и да осъзнаеш, че зад всяка древна легенда стои някаква истинска история, вече си е истинско предизвикателство.
 

По стар обичай в двореца на Дракула посрещат гостите с чаша традиционна румънска напитка, създадена сякаш специално за студено време. Това е вид бренди, варено с люти чушки и определено създадено да повиши интереса на пиячите към мезетата.

Изключително екзотичното меню е създадено точно за Вси светии, а всяко ястие - грабва погледа от пръв път и буквално се топи в устата.

Церемониалмайстор, блечен като един от многото слуги на Дракула, въвежда гостите в необикновен спектакъл – ожесточена битка на трансилвански рицари и яростен съд на вещици, в който всеки среща собствения си страх. Но този, който се осмели да грабне меча или се впусне да спасява девица от магьосниците още на място е посвещаван в рицарство.

Съвсем скоро към умопомрачителния спектакъл се присъединява и самият граф Дракула. Негово височество откровено споделя интересни подробности около скорошното си бракосъчетание, пресъздавайки собствената си сватба. Един спектакъл без думи, но и така е ясно, че страховитият домакин няма нужда от слова, за да очарова едно момиче.

Когато всички вече са посветени в трогателната история на графа, идва време за забава – местна музикална група весели компанията с огнени цигански танци и лирични балади.

В полунощ всички излизат навън, гледат луната и броят секундите до 12:00 – моментът, когато магията е най-силна и желанията се сбъдват. Чаша кърваво червено шампанско и ободряваща заупокойна молитва охлаждат страстите и отпускат душите.

След това настъпва часът на кулинарното събитие - „Сладкишът за Вси светии”, с форма на ковчег и странен вкус. Но след чашата руйно вино с канела, което ще изпиете с него, този първи ковчег, който ще опитате, наистина ще ви стори вкусен!

Още повече ще ви очарова краят на вечерта, когато ще се завъртите във вихъра на буйни танци под командата на DJ. Последният оцелял на дансинга ще получи бутилка марково вино и указания как да се справи с махмурлука си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 43039 |19.10.2009 Розето - Спящата красавица . 0| 6253 |14.10.2009 Борим стреса с York Relax . 0| 14525 |12.10.2009 Бирата – коварният приятел на мъжете . 0| 20873 |05.10.2009 Шафранът – красиво цвете, подправка или афродизиак

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads