Реклама / Ads
0| 5766 |03.05.2016 ХРАНА И ВИНО

С чаша кафе на бой срещу целулита

.
Не е от значение какъв вид масаж ще изберете в борбата с портокаловата кожа, стига да е ръчен. Предимството на пръстите пред апаратите е заради възможността за промяна в интензивността на манипулацията. Машината всеки път предизвиква еднаква болка и накрая организмът привиква към нея. Според експертите най-ефикасни срещу целулита са източните масажни техники, информира mila.bg.
 

Често пренебрегваме ползата от ароматерапията, смятайки я за излишен разход. За да получите необходимия ефект при домашни условия, трябва в продължение на три седмици през ден да правите топла вана с разтворени във водата етерични масла и морска сол. Използвайте екстракт от лимонова трева за усилена атака по мастната тъкан, от черен пипер - за насочен удар по целулитните бучки, и масло от магданоз - за изхвърляне на излишните течности.

 

Диетите не изглаждат портокаловата кожа

Нискокалоричните програми водят до нарушения в метаболизма и до натрупване на токсини. Само промяна в цялостния подход към храната ще ви спаси от портокаловата кожа. Спазвате ли следните 8 златни правила при хранене, скоро резултатите ще са видими. Те са разработени от известната американска диетоложка Сюзън Робъртс.

1. Яжте по разписание. Като се храните в определени часове, организмът ви ще привикне да изпитва глад по едно и също време. Така ще преодолеете навика да похапвате когато ви падне.

2. Глезете се. В много диети се предвижда един ден, в който можете да ядете каквото ви се прииска. Но това често означава хиляди излишни калории. А и след подобно преяждане е доста трудно да се върнем в правия път. Затова е най-добре веднъж в седмицата да хапнете нещо любимо, но максимум до 500 калории.

3. Забравете за бялото брашно. С изследване е доказано, че хората, които ядат повече пълнозърнести храни, имат по-малко мастни натрупвания в сравнение с тези, които по принцип ограничават въглехидратите.

4. Във всяко хранене се фиксирайте на един вкус. Ако си сервирате разнообразие от аромати и вкусове, ще активизирате апетита си и ще преядете.

5. Обикнете мазнините. Няма грешка. Здравословните растителни мазнини са ви необходими, за да сте здрави. Освен това правят храната по-вкусна.

6. Започнете деня със закуска. Хапнете сутринта около 100 калории (половин чашка кисело мляко с плодове).

7. Веднъж в седмицата бъдете вегетарианци. Според изследване любителите на месо са с 27% по-склонни към преяждане.

8. Намалете до минимум солта, защото тя задържа вода в организма, а с нейна помощ се образуват целулитните бучки.

Плуване и аеробика са най-ефективни

Основно правило във фитнеса е, че кардио тренировките изгарят излишните мазнини, а силовите оформят мускулите. Затова е естествено в арсенала от оръжия срещу целулита да включвате предимно аеробни занимания. Какви ще бъдат те, зависи от личните ви предпочитания. Дали ще тичате в парка или ще въртите педалите на велоергометъра, няма никакво значение. Важно е да работите поне 40-50 мин., защото е доказано, че изгарянето на мазнините започна едва след първите 20 мин. от тренировката. Особено ефективни в борбата с целулита са плуването и аква аеробиката.

 

Чашка кафе

Доскоро диетолозите смятаха кафето за един от продуктите, които най-често водят до целулит. Точно обратното бе мнението на козметолозите. Те приемаха кофеина като оръжие номер 1 в борбата с портокаловата кожа. Това вещество на практика влиза във всички антицелулитни кремове. Оказва се, че кофеинът активизира мастната обмяна не само при външно нанасяне, но и при консумирането му.

(mila.bg)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7976 |01.03.2016 Вълшебен еликсир срещу безсъние . 0| 5798 |02.11.2015 Бананът - оръжие срещу грип . 0| 5458 |26.06.2015 Съставка в авокадото помага срещу левкемия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads