Понеделник, 19 Ноември 2018, 06:02
Frognews
0| 6499 |29.08.2016

Ето я суперхраната за мозъка

.
Орехите са със същата форма като човешкия мозък. И така, какво е новото тук? Смятани за върховна суперхрана, орехите сега се сервират като лекарство за мозъка поради много причини, не на последно място от които е, че те са изпълнени с омега-3 мастни киселини, крайно необходими мастни киселини за запазване нормалното функциониране на мозъка.
Изследване казва, че нисък прием на омега-3 може да бъде свързано с депресия и когнитивна дегенерация. Следователно яденето на шепа орехи редовно може да запази духа и да поддържа сивите клетки в добро състояние. Нещо повече, орехите са известни с това, че повишават нивата на мелатонин с цели три пъти, насърчавайки освобождаване от безсъние. Така че, ако сте уморени от броенето на овце през нощта и бихте се зарадвали на добър сън, обмислете приемането на няколко ореха, като закуска преди лягане.

Орехът също се счита за вид елексир за сърцето – намалява холестерола и подобрява здравето на сърцето. Тази ядка е една електростанция на хранителни вещества – манган, мед, желязо, калций, фосфор – нещата за добро, здраво и щастливо тяло. Орехите съдържат повече антиоксиданти, фолиева киселина и витамин Е, отколкото всяка друга ядка, и по-специално черните орехи имат най-високо съдържание (сред ядките) на аминокиселина, наречена аргинин, която е от съществено значение за клетъчното деление и синтеза на протеини. Орехите са пълни със здравословни постни протеини, полиненаситени мазнини и са източник на полифеноли. Орехите са лесни за включване в дневния хранителен режим. Ако яденето на една шепа ядки на ден не е нещо което правите, можете да ги слагате върху овес, салати, паста и оризови ястия или открийте и споделете нови здравословни начини на ядене на тази вкусна ядка.
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания. Моля, подкрепете ни.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Съставка в червеното вино и черният шоколад ни държи млади 0| 2578 |16.11.2018 . Сезонът на печената тиквата 1| 3420 |07.11.2018 . Грийнпийс: И в българската трапезна сол има пластмаса 2| 3885 |28.10.2018 . Момчил Неков: Със защитата на Смилянския фасул в ЕС ще го предпазим от имитации 2| 3146 |27.10.2018

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах