Петък, 22 Март 2019, 12:39
Реклама / Ads
Frognews
1| 5058 |25.06.2009

Патентоваме деликатеси като национален продукт

.
Източник: източник
Българските традиционни месни продукти - луканка, пастърма и филе, ще бъдат предложени за одобрение от Европейската комисия като продукти с традиционно специфичен характер.

По този повод бе учредено сдружение на „Традиционни сурово-сушени продукти”, в което участват фирми, подали необходимите документи.

За да получат правото да използват Европейското лого за традицонен продукт, българските производители трябва да докажат, че предлагат продукт, произведен по специфична рецептура, който отговаря на високите изисквания на качество и безопасност.

За тази цел трябва да се осъществява вътрешен контрол от независима организация. Показателите, които се следят, са определени в Европейските регламенти.

Всички изпитвания и анализи, във връзка с осигуряване на безопасността на храните се провеждат в лабораторията на СЖС България, която е акредитирана за извършване на такива .

Според правилата на ЕК постоянният лабораторен мониторинг от акредитирана и независима лаборатория е задължителен за производителите и търговците. В наши дни потребителите все повече предпочитат да консумират храни с контролирано качество. Frogmews.bg
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания. Моля, подкрепете ни.
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Стридите – еротика от морето 1| 14631 |18.06.2009 . Елизабет Втора си има зеленчукова градина 0| 6013 |15.06.2009 . Вино и класическа музика в Двореца на Балчик 0| 6339 |12.06.2009 . Борят наднормено тегло с ... вино 1| 9515 |29.05.2009

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах