Реклама / Ads
5| 6149 |31.12.2014 НОВИНИ

На 1 януари жълт код за 15 области

.
В първия ден на Новата 2015 г. е обявен жълт код за 15 области в страната заради студа: Кюстендил, София, Перник, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Шумен, Силистра, Добрич. Пътищата от републиканската пътна мрежа - магистралите и пътищата първи и втори клас са почистени.
 
По-рано през деня бе отменено бедственото положение в област Враца.  Нормализира се и обстановката в област Монтана, където също бе отменено бедственото положение в общините – Лом, Медковец и Якимово. Във Видинска област къч 17.00 часа по-рано през деня бяха отворени за движение и трите проблемни заради снега направления Церова вода – Буковец, Церова вода –Раковица, Мали Дреновец – Извор. Почистена до асфалт е пътната настилка на главен път Е-79. Трафикът там е слаб. Остават ограниченията за автомобили, преминаващи през прохода „Предела”, където е въведено ограничение за движение с вериги. Забрана има и за товарните автомобили да се движат с ремаркета и полуремаркета през трите прохода в Смолянска област „Печинско”, „Рожен” и „Превала”, съобщиха за "Фокус" от Областно пътно управление в града. Товарните автомобили трябва да се движат без ремеркета и полуремаркета и по направления Доспат – Батак и Борино – Гоце Делчев. От Областното пътно управление предупреждават и за активизирало се свлачище по направлението Кричим – Девин. На места в областта продължава да превалява сняг. Пътните настилки са заснежени и на места заледени, но се обработват и опесъчават. 12 машини опесъчават пътищата в област Силистра. Настилките са заледени, опесъчени, почистени. Времето е облачно, студено, с температура между 10 до минус 8 градуса, духа умерен до силен вятър. Няма валежи. Проходимостта е при зимни условия. Слаб сняг вали в района на Омуртаг.

Котленският проход е забранен за движение на товарни автомобили над 10 тона, те използват обход през проходите Ришки и Република. Остава опасността от падащи камъни в прохода Боаза. Времето е облачно, със слаб до умерен вятър. Температурата е от минус 12 до минус 7 градуса. 14 машини опесъчават и обработват настилките в Разградска област. Пътищата са заснежени. Слаб сняг вали в района на Исперих. По високите места в областта духа силен североизточен вятър, видимостта е лоша. В останалите места видимостта е нормална. Температурата е от минус 11 до минус 7 градуса.

От АПИ предупреждават автомобилите да са със зимни гуми и да са с вериги. Георги Златев от дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура" към Агенция „Пътна инфраструктура" предупреди, че най-сериозна остава обстановката в Североизточна България – в района на Шумен, Разград, Добрич. „Там имаме отново започнал снеговалеж, придружен със силен вятър, който създава предпоставки за снегонавявания”. „Екипите работят, но за съжаление, веднага след като преминат машините се образуват отново т. нар. „снежни езици”, които са предпоставка за пътнотранспортни произшествия”, обясни той. По думите му, в останалата част на страната сняг превалява в южната част на Бургаска област, в района на Малко Търново, но не се задържа, тъй като все още температурите са относително по-високи.
Пътната мрежа се обработва от снегопочистващата техника със сол, солно пясъчни разтвори, химически вещества, така че да се осигури добро сцепление на автомобилите с пътя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4891 |31.12.2014 Реформаторите настъпват ГЕРБ за социалното осигуряване през януари . 0| 5143 |30.12.2014 През януари: Най-ниските температури ще са - 20, най-високите - плюс 15 . 0| 4837 |29.12.2014 Обявиха жълт код за цялата страна . 0| 4417 |28.12.2014 По възможност не пътувайте утре, цялата страна в жълто заради сняг и вятър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads