Реклама / Ads
21| 5552 |03.02.2011 НОВИНИ

16 ГЕРБери отмъщават на сините с "въздържал се"

.
“Въздържал се” така гласуваха 16 депутати от ГЕРБ за анкетната комисия, която трябва да изясни истината за случая с мъртвото бебе в Горна Оряховица, се оказа отмъщението им към сините за вота на доверие. Предложението за създаване на парламентарна анкетна комисия бе именно от страна на "Синята коалиция".
 

Просто им показахме какво значи “въздържал се” по начина, по който те подкрепиха вота на доверие. С тяхното камъче по тяхната глава, използва старата поговорка депутатът. Той уточни, че също е против анкетната комисия, както и останалите си колеги от мнозинството. “Въздържал се” значи “против”. Това, което сините предлагат, не мина и не се приема, обясни Иванов. На предположенията, че някои са изтълкували жеста на 16-те гербери като доближаване до позицията на сините, Иванов отвърна: ”Съжалявам, но категорично не е така. Може би така им се иска на сините и те пускат тия приказки”.

Те казват, че ни подкрепят и затова се въздържат за нашия вот на доверие към правителството. Аз казвам, че ги подкрепям и се въздържам за тяхното предложение и то не мина, беше саркастичен Иванов. Депутатът отрече различната позиция да е била предварително планирана и съгласувана с ръководството. Нека поузреят мъничко. От много политика, започват да грешат, даде съвет към сините човекът от ГЕРБ. Дали хора в ГЕРБ имат по-близка до сините позиция, Иванов не желае да коментира, само отвърна: ”Нека отговарям сам за себе си.”

След като вчера изненадващо 18, а при прегласуване 16 депутати от ГЕРБ гласуваха различно от останалите си съпартийци, които дадоха вот “против” анкетна комисия за случая в Горна Оряховица, тълкуванията бяха различни. Първото тълкуване беше, че гербаджиите са отцепници и са склонни да приемат позицията на сините.

Думите на депутата от управляващото мнозинство Моника Панайотова бяха изтълкувани повратно, след като тя заяви, че позицията й е солидарна с начина на работа, който СДС са демонстрирали в парламента. Примерът й беше като на Иванов – гласуването на сините при вота на доверие на правителството.

“Една част от колегите просто искахме да покажем един вид закачка към Синята коалиция, тъй като на вота на доверие – те гласуваха „въздържал се”. Много често за отговорни законопроекти, те казват, за да не ви обидим да гласуваме против, ние гласуваме „въздържал се”. Глас „въздържал се” е глас „против”, защото той отхвърля съответното решение”, обясни днес Панайотова.

Сред “различно мислещите” в ГЕРБ според разпечатките от парламентарното заседание се оказаха Александър Ненков, Валентин Николов, Димитър Главчев, Иван Иванов, Йоана Кирова, Румен Стоилов, Светлана Найденова, Станислав Иванов, Таня Въжарова, Христина Янчева. Мотивите, с които е вкарано предложението, не дават отговор на никакви въпроси. Иначе съм съгласен, че е хубаво да има повече гласност и затова съм гласувал “въздържал се”, заяви пред „Всеки ден“ Валентин Николов. Но първо компетентните органи трябва да завършат своята работа. По принцип няма смисъл от комисия, която да взима становище, преди органите да дадат своята оценка, да дава политическа оценка, беше категоричен той.

От своя страна сините не бяха особено въодушевени от реакцията на колегите си вдясно.
Иван Иванов от ДСБ заяви, че не вижда някаква промяна и може да отчете такава, ако имаше гласове “за” комисията сред герберите. Михаил Михайлов само махна с ръка и не пожела да коментира.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4520 |03.02.2011 Сините бранят потребителите от телекомите . 69| 5927 |02.02.2011 Сините загубиха битката срещу Цветанов . 83| 5250 |21.01.2011 Сидеров: Вчера паднаха маските - сините изневериха . 39| 6229 |20.01.2011 Сините гласуват "въздържал се", остават до Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads