Реклама / Ads
4| 5317 |02.12.2009 НОВИНИ

20-годишен остава доживот в затвора

.
Николай Арабаджиев
Брои кръвнина един милион. Адвокатът му се моли в църква за справедлив съд
 

Състав на Софийски градски съд с председател Николай Младенов призна за виновен Николай Арабаджиев за убийството на съученика си Атанас Атанасов, извършено на 19 май 2008 година по изключително жесток начин и го осъди на най-тежкото наказание - доживотен затвор.

Темида реши Арабаджиев да изплати на родителите на убитото момче - Христо и Мария Атанасови, 1 милион лева заедно с дължимите лихви от момента на приемането на иска за обезщетение в съда.

Присъдата доживот ще бъде изтърпявнана при специален тежък режим.

Адвокатът на осъдения младеж Марин Марковски каза пред frognews.bg , че е очаквал това решение, още когато съдията не си е подал отвод в начaлото на заседанието. "Тогава съвсем целенасочено поисках да се запише в протокола на делото, че съдията е предубеден, затова очаквах да получим и най-тежката присъда. Разчитам на следващата инстанция, че ще получим съкратено производство", каза за frognews.bg адвокат Марковски. Всеки път, когато отида на църква, се моля да ми се паднат добри съдии", завърши защитникът.

Припомняме, че Софийският градски съд преди време реши да върне за преразглеждане делото за убийството на Атанас Атанасов, по което е обвинен 19-годишният Николай Арабаджиев. Причината е, размяна на съдия на първото заседание.
Извършена е нерегламентирана смяна на съдебните заседатели още със стартирането на процеса – вместо Аксиния Григорова се е появила Елисавета Оцетова.

Николай Арабаджиев е обвинен за жестокото убийство на своя съученик Атанас Атанасов, което бе извършено на 20-ти май 2008 година. Тялото на жертвата бе разчленено и изхвърлено в няколко чувала. По-късно Арабаджиев си признал за престъплението и завел ченгетата на Витоша, където изровил главата, ръцете и гръдния кош на жертвата. Престъплението е извършено преди абитуриентските балове, а криминалисти твърдят, че самото разчленяване на тялото е траело 4-5 часа. Килърът имал инструменти за аутопсия, защото от малък мечтаел да стане хирург.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4830 |02.12.2009 Поискаха доживот за Джок Полфрийман . 4| 5146 |02.12.2009 Последният ден на 2009 г. остава почивен . 4| 4980 |01.12.2009 Австрия осъди доживот българин . 3| 5131 |19.11.2009 Двойният убиец от "Въча" остава в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads