Реклама / Ads
0| 4511 |14.07.2015 НОВИНИ

200 униформени арестуваха 6-ма от Ихтиман заради бити полицаи

.
200 униформени аруставаха шестима души заради нападение над двама полицаи в Ихтиман, съобщиха от пресцентъра на МВР.
 

 Вчера 45-годишен криминално проявен мъж е бил задържан в нетрезво състояние, след като буйствал и крещял през счупен прозорец на междуетажна площадка в блок в града. Около 21:45 часа патрул от нощната смяна транспортирал задържания за 24 часа до болницата за рутинен преглед. На излизане двамата младши полицейски инспектори били посрещнати и нападнати от група мъже и майката на арестанта. Със сила и заплахи те скъсали униформите на служителите на реда, и успели да освободят задържания, след което се разбягали в различни посоки, но той останал с белезниците си.

 

Тази сутрин отново е бил задържан заедно с брат си в жилище в кв. „Клисарци“ на Ихтиман, където се е укривал. С прокурорско постановление на участниците в нападението са наложени мерки за задържане за срок до 72 часа. С цел издирване на участниците в инцидента, охрана на обществения ред и недопускане на ескалация на напрежението и във връзка със заповед на главния секретар на МВР е проведена мащабна полицейска операция на територията на града, посочват от пресцентъра на силовото ведомство.

 

В хода на акцията са проверени 12 адреса, за които е имало данни и се предполага, че там може да се укриват издирваните. На един от адресите в кв. „Изток“ са намерени и иззети седем лични и пет дебитни карти, два тефтера с имена и суми срещу тях, един акт за раждане на жителка на квартала и бележки с ПИН кодове на карти. Собственичката на жилището е отведена в районното управление. Продължават разпитите на притежателите на откритите лични документи. При извършените проверки са установени три камиона с деветима души в тях. Лицата, както и превозните средства са били без документи. Продължава работата по изясняване собствеността и случаите, при които са били използвани тежкотоварните автомобили.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4721 |07.07.2015 Арестуваха двама мъже за изнудване в столицата . 0| 8426 |07.07.2015 Арестуваха шефа на "Техномаркет" за данъчни престъпления . 0| 5912 |06.07.2015 Арестуваха ревнивец, опитал да убие 27-годишното си бивше гадже . 0| 4760 |26.06.2015 Арестуваха "ченгета" за въоръжен грабеж на иракчанин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads