Реклама / Ads
3| 5726 |10.08.2012 НОВИНИ

300 лв. за един SMS - българско творение

.
Деца масово ползват телефоните на родителите си, за да напредват в играта, която им гълта пари, без да се усетят.
 

300 лв. за един SMS - това се плаща в игра за деца. Българските малчугани са масово зарибени, в същото време сметките за телефон на родителите им стават все по-големи. Става въпрос за българското творение LadyPopular, което жъне успехи в цял свят не само сред малките момиченца, но и сред големи жени, четем във в. „Телеграф”.

Целта на стратегията в играта е лейдито да поддържа възможно най-висок стандарт на живот. А за да минава от ниво в ниво, трябва или да се мъчи с участие в трудно преодолими игри, или просто да си купи диаманти, с които да плаща за глезотиите си. Такъв диамант, купен в играта, струва на родителите 300 лв.

 

Покупката на диаманти обаче е съвсем реална с истински пари и с истински механизми за плащане. Играта предлага пакети с оферти, съдържащи различно количество диаманти и съответно на различна цена. Актуалните към днешна дата пакети са промоционални. Най-малкото количество, закупени диаманти, може да бъде 115. Към тях се предлага бонус от 12 диаманта, а цената на офертата е едва 2 лв. Пакетните предложения обаче достигат до 300 лв. за 25 000 диаманта с още 2500 като подарък. Плащането чрез мобилен телефон може да стане по два начина. Единият е с изпращане на съобщение, съдържащо специално получен код. При втория пък единственото нещо, което трябва да направи играчът, е да се обади на описаните телефони и да въведе получения персонален 4-цифрен код след гласово съобщение. И двете опции са напълно достъпни и елементарни като изпълнение. Като се добави и фактът, че почти всяко малко дете днес има собствен телефон и без проблем може да се справи с тези два начина на плащане, без много да му мисли, то резултатът в някои от случаите може да се изразява в шокиращи сметки за GSM.

Такова оплакване е подадено преди известно време в Комисията за защита на потребителите. Жалбоподателката е българка, живееща в чужбина. Тя трябвало да плати огромна телефонна сметка, натрупана на личния й номер от собствената й дъщеря. Детето ползвало телефона на майка си, за да си купува диаманти и да напредва в играта, без да осъзнава колко пари харчи. От Комисията за защита на потребителите съобщиха, че след разглеждането на сигнала парите на жената са възстановени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 8811 |25.07.2012 Изолират Жоро Инкасото в единочка, за да се стресне и пропее . 28| 10175 |20.07.2012 Атентаторът в Бургас - член на българско крило на "Хизбула"? . 28| 8201 |18.07.2012 ГДБОП удари още един политик за подкуп . 38| 11428 |15.07.2012 Трябвало да се настроим за един от най–критичните доклади от ЕК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads