Реклама / Ads
2| 4747 |03.10.2014 НОВИНИ

4-ма от смяната във взривената фабрика били неправособсобни

.
Румяна Михайлова
Проверката е установила, че четирима от работиците от тази смяна не притежават необходимата способност да изпълняват тази работа.Те не са били правоспособни.Това каза в "Лице в лице" Румяна Михайлова, шеф на инспекцията на труда, която е проверява гръмналата фабрика "Миджур". По нейно мнение актовете на агенцията за тази фабрика са законосъобразни и правилни. Два от тях са потвърдени, четири са в процедура на обжалване, четири са обхвърлени.
 
Направилно складиране на боеприпасите за утилитизиравев Миджур, това определи тя като главна причина за взрива.

Макар и стари сградите  са съобразени със строителните норми - площна , архихектура. Но това е за определени количестава, уточни тя.

За съжаление никъде издателството не е записало изключение. Не са нарушение нормите, не е нарушение и работата нощем. Голяма част от работниците получават малко над минималната заплата. А около 20 на сто получават над 600 лв. Никой не получава под минималната., уточни тя. Но Михайлова се съгласи, че това са малки заплати за риска, който се поема.

Август беше последната голяма проверка, имаше проверка по инициатива на служба КОС към МВР и през септември.  Тя е установила неизпълнението на три неща от нашата проверка - неизградена инсталация в цеха за обработка на взривно вещество, друго е складиране на боеприпаси пред цех , а не в склад, не извъшен и ремонт на покрива на склада, което означава, че върху боеприпасите може да попадне вода.

Проверката е установила, че четирима от работиците от тази смяна  не притежават необходимата способност да изпълняват тази работа.Те не са били правоспособни, категорична бе Михайлова.

Нашите актове за законосъобразни и правилни. Два от тях са потвърдени, четири са в процедура на обжалване, четири са обхвърлени. Така коментира работата на съда Румяна Михайлова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4464 |03.10.2014 Съдът на два пъти е оправдал собственика на фабриката в Горни Лом . 54| 6628 |03.10.2014 Фабрика за национален траур и борци за кокала . 5| 5836 |02.10.2014 Четирима с "пустинна котка" влязоха във фабриката . 3| 4678 |02.10.2014 Енергетикът на фабриката: Смяната бе неопитна, на седмица служба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads