Реклама / Ads
42| 5466 |30.07.2013 НОВИНИ

47-и ден: На диалога с този премиер - не !

.
В 47-ия ден протестиращите коментираха несъстоялия се диалог между недоволните и властта. Според тях липсата на желание у управляващите за публичен диалог в телевизионно студио, е знак, че правителството предпочита да разговаря с отбрани организации на гражданското общество и с контрапротестиращите, които подкрепят кабинета.
 

Това според протестиращите е една от причините да не може да се състои този диалог. Липсата на публичност е втора причина.

"Абсолютно възможен беше диалогът до около 10-ия ден на протестите. Вече след като минаха 10 дни те се направиха, че не съществуваме"."По принцип да, но с този премиер - не"."Той не иска да разговаря с хората от протестите, а си вика негови протестиращи, които са поставени лица. Това е неговият начин. Той отказва, защото го е страх". "Те очевидно нямат аргументи защо правителството не трябва да подава оставка"."Няма да е възможен диалог вече. Според мен хората са категорични и искат само едно на тоя етап".Това са част от репликите уловени по време на протеста.

"Когато беззаконието става закон, протестът става граждански дълг! Оставка и избори", "Другата България vs Олигархията, Мафията, БСП, ДПС & Атака" - бяха лозунгите днес.

 

Около 20 часа хората тръгнаха на обичайното протестно шествие към Народното събрание. По-късно демонстрантите блокираха движението на Орлов мост.


И тази сутрин хората пиха кафе пред Парламента. Посланията, които написаха на чашките", са основно срещу възобновяването на проекта АЕЦ "Белене" и срещу тегленето на нов дълг от 1 млрд. лева. По този повод сутрешното кафе утре ще продължи в целодневен плаж пред Народното събрание. Причината е, че Парламентът ще гледа на второ четене промените в Закона за държавния бюджет. Протестиращите за пореден път казват, че приемането на промените в бюджета е абсолютно неприемливо, тъй като хората, които работят ще трябва да покрият тези разходи, които правителството планира да направи в повече, както и след това ще трябва да изплащат този дълг от 1 млрд. лева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 5940 |30.07.2013 Премиерът: Май някой спира протестиращите да се срещнем . 56| 4992 |21.07.2013 Др. Стойнев: Този път отговорност ще се понесе . 51| 5395 |19.07.2013 Премиерът: Получаваме най-малко пари от ЕС на глава от населението . 27| 6957 |17.07.2013 Иво Прокопиев: Подкрепям протеста, нямам номинация за следващ премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads