Реклама / Ads
0| 7099 |19.07.2007 НОВИНИ

95 двойки близнаци и тризначки щурмуват УНСС

.
Днес сутринта се проведе редовният изпит по литература в Университета за национално и световно стопанство. За първи път от създаването на УНСС приемът се осъществява с помощта на профилирани тестове. В тях са включени 80 въпроса с по пет посочени отговора, само един от които е верният.
 

20 са задължителните въпроси по математика и български език за всеки кандитатстващ, а останалите 40 са от област, в която зрелостникът се чувства най-сигурен- история, математика, литература, география и икономика. На днешния изпит предварително бяха записани 4387 кандидати. Сред участниците в кандидатстудентската кампания в УНСС тази година са и рекордните 95 двойки близнаци и 1 комплект тризначки. За успокоение на проверяващите, от университета увериха, че това не са бигбрадърките Вяра, Надежда и Любов. Ако само единният от близнаците бъде приет, то другият автоматично става студент в същата специалност. Това дава възможност на братята или сестрите да си разделят изпитния материал на половина. За преписване не може да става и дума, но кандидат, поискал да остане анонимен по обективни причини, сподели пред „ФН”, че на предварителния изпит по литература е преписал 20-те въпроси по математика от съседно момиче.

,,ФН” успя да улови и първите отзиви от изпита. Притеснени кандидат-студенти отговориха на наши въпроси, свързани с трудността на теста, мнението им за изитната форма и нуждата от прословутите частни уроци.

1.jpgТаня Бахчеванова
Изпитът беше много лесен. Одобрявам определено тази тестова форма, по-добре е от темите в СУ. За самия изпит посещавах частни уроци по литература и решавах предварителните тестове от УНСС. Като цяло тестът дава възможност за самоподготовка.
 

2.jpg

 Мария Лулчева
Мисля че се справих добре. Тестът като че ли може да даде по-обективна оценка за самия кандидат. Подготвих се с помощта на частни уроци, но смятам, че постепенно ще отшумят, тъй като в училищата се преподава достатъчно, за да се справят всички с теста. Математиката не съм я и погледнала, не съм се готвила за нея. Имаше възможност да се препише, но не смятам, че е нужно, човек може само да се обърка. Като първо желание съм записала журналистика.

3.jpgЦветослава Иванова
Тестът не беше много труден. На въпросите от математиката не съм посочвала отговори, тъй като грешките се санкционират с отнемане на повече точки, от колкото да се остави празно място. Подготвях се с предварителните тестове от университета и с частни уроци по литература. Тестовата форма определено е по-добър вариант от темите, които изискват по-голяма подготовка. На първо място съм записала журналистика.
 
4.jpgДимитър
Не съм доволен от теста, можеше и да е по-лесен. Не играх на тото, но имаше някои неточни въпроси, а математиката не беше много трудна. Подготвях се съвсем сам, без абсолютно никакви уроци. Като първо желание съм писал право.
 

5.jpgИво Недялков
Справих се горе-долу, но с тест е много по-добре, може да се проверят реално знанията на кандидатите. Специално за литературата се подготвих сам от уроците в училище и с подготвителните тестове на УНСС. На уроци ходих само по история, тъй като кандидатствам  право.

 Анкетата направиха:
Йочка Димитрова
Васил Василев

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5212 |19.07.2007 Пет молби поемат към Либия, сестрите ни - сломени . 2| 6004 |19.07.2007 Любен Дилов-син: Министерство на земеделието и удоволствията е най-подходящото име за ведомството . 0| 5298 |18.07.2007 Първи лек ремонт на кабинета, опозицията иска още смени на министри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads