Реклама / Ads
12| 9533 |19.09.2020 НОВИНИ

Адв. Василев: Исканата оставка на Гешев не е само заради Шиши и Баце

.
Адв. Емил Василев
Исканата оставка на Главния прокурор не е само заради подозренията за зависимостта му от Шиши и Баце. Гешев казал днес, че прокуратурата била изправена пред необходимостта отново да доказва своята независимост. Пропуска обаче следващото изречение - че тази необходимост произтича от собствените му абсурдни и нелепи изказвания и действия от началото на мандата му до ден днешен.
 

Нахлуването в Президентството бе само върха на поредица от смайващи с некомпетентността и безумието си изцепки на Главния прокурор - като се почне от глупостите по въпроса за разделението на властите и се стигне до заплахите срещу действащ държавен глава с наказателно преследване след края на мандата му.


Господинът с каскета да не се прави на неразбиращ, че днес прокуратурата е основно звено на полицейската мутро-ченгесарска държава на Баце и сие. Нещо повече, г-н Гешев е основната фигура, наред с Банкянското г....о, с която полицейската държава се олицетворява. Не случайно протестиращите искат и неговата оставка, а не само на премиера. Гражданите ще повярват в независимостта на българската прокуратура едва когато видят обективно и честно разследване по казуса "Барселона", по казуса "Записи с глас, който прилича на Бойко Борисов", както и на олигарсите от котилото на Баце - Шиши, Просчо и сие, а не само на "опозиционни" олигарси, щото отказали да пълнят куфарчетата на Шехерезада.

Но дори това да се случи и прокуратурата да си възвърне един ден уважението на гражданите, съмненията в липса на професионални качества и интелигентност у нейния ръководител ще останат чак до момента на лелеяната му оставка, пък и след това.

 

Емил Василев

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7728 |19.09.2020 Вицепрезидентът Йотова очаква оставка от Сачева заради коментар срещу протестиращите . 31| 6721 |18.09.2020 Докато всички му викат ”Оставка”, Борисов говори за мир и справедливост на онлайн среща на ООН . 39| 10434 |18.09.2020 Цвета Караянчева прекъсна разговор с нея в ефир. Избяга от въпроси за поисканата й оставка и охраната на НС . 39| 9048 |17.09.2020 Ден 71: На дневен ред на протеста е оставката на председателката на НС Цвета Караянчева, яйца по парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads