Реклама / Ads
20| 6432 |10.04.2011 НОВИНИ

Адвокат Марковски: Факт е, че богатите понякога се измъкват

.
Марин Марковски
Когато няма ефективна борба с престъпността, хората се деморализират. В правната система съдът раздава присъдите, а останалите органи трябва да му дадат годни доказателства, за да се произнесе той, каза адвокат Марин Марковски в предаването На 4 очи по Нова тв.
 

Тезата на американския посланик е, че има правосъдие за бедни и правосъдие за богати. Смутен съм, че посланикът е направил това изказване, без да се съобразява с правото на взаимност. Съдът е независима институция, не бива така да се коментира, каза Марковски. Процесът на Симпсън се предаваше по телевизията, оправдаха го, имаше и второ гражданско дело, на което беше осъден, а ние коментирахме ли го, попита адвокатът.

Купуването на присъди е възможно, коментира гостът в студиото. Вярно е, че напоследък имаше доста оправдателни присъди, те са налице. В правната система съдът раздава присъдите, а останалите органи трябва да му дадат годни доказателства, за да се произнесе той. Според Марковски, съдията не може да вземе пари тогава, когато има ясно доказани факти, затова някои престъпници започват да „работят” още в предсъдебната фаза.

В тази система нещата не са както трябва – ако следователят си е свършил добре работата, нещата ще вървят нагоре добре, обясни Марковски.

Факт е, че богатите понякога се измъкват, затова различните служби трябва да бъдат стимулирани да работят по-добре. Когато няма ефективна борба с престъпността, хората се деморализират, обобщи проблемът Марковски.

Ако бяха гласували закон за задължително гласуване, турците нямаше да вкарат толкова депутати, заяви Марковски. Правото има уникален механизъм да възстановява справедливостта. Законите трябва да ги правят мъдреците - правната норма е опит, мъдрост, справедливост, а не държавните служители прокурорите.

Не може еднозначно да се обвинява съда, че не се бори с престъпността, прокуратурата се бори с нея, а съдът издава присъдите. Има и полицейско насилие в следствието, а това не е начина за извличане на информация, каза адвокатът и добави, че истината може да бъде открита без насилие, винаги се оставят следи от престъпниците, няма съвършено престъпление.

Защитавам убийци, защитавам и обвинени в убийство, така е, сега съм адвокат на Лазар Колев, например, но съм убеден, че той не е виновен. Аз съм до тях и ако са виновни, правя всичко възможно, за да облекча съдбата им. Имал съм и случаи, в които съм показвал, че зная истината, обясни Марковски.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 7143 |28.03.2011 Адвокат М. Марковски е готов да защитава похитителя от Сливен . 2| 5116 |07.03.2011 Откриха мъртво бебе в дома му, адвокат почина от задушаване . 0| 5422 |07.03.2011 Британски съд спъва делото за убийството на ямболската адвокатка . 5| 5737 |01.03.2011 Адвокат Василев: Очаквам оправдателна присъда за Н.Цонев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads