Реклама / Ads
15| 5991 |28.10.2009 НОВИНИ

Агент Павел брани политзатворника Доган

.
"Г-н Доган май беше гнил в затворите доста години за правото, включително и Цецка Цачева и Лъчезар Иванов днес да раздават оценки за него от трибуната на 41-ото Народно събрание", със силна заядливост и гняв се изказа Лютви Местан.
 

Повод за това стана приетата по-рано днес от Народното събрание декларация, която осъжда поведението на Станишев и Доган, които пренебрегвали задълженията си в парламента и системно отсъствали от заседания. Дясната ръка на Сокола добави, че парламентът се превръща в своеобразен конвент, който раздава правосъдие – в конкретния случай за политическото поведение на двама опозиционни лидери.

"Има нещо твърде странно в усилието заслугите на г-н Доган за българската демокрация, оценката за политическата роля на г-н Доган, да се сведе до частния въпрос за това колко често той присъства в Народното събрание и да се изчерпи с това до колко често той е в НС. За своето поведение народните представители носят политическа отговорност, а оценката за тяхното поведение е на избирателите.", каза още бившият агент Павел от ДС.
По думите му никой не оспорва правото на партиите от управляващото мнозинство поотделно или заедно да изразяват политическа оценка за поведението на опозицията, в това число и на нейните лидери, но съвършено различен бил въпросът когато това се прави с акт на Народното събрание.

"Ние припомняме, че има разлика между политическа декларация на една или друга политическа сила и декларацията като акт на НС, това е обикновен реваншизъм. Много скоро българските граждани ще поставят въпроса – разбрахме за предишните, ами вие?", завърши Местан.

В кулоарите пък настъпи смут и подвиквания "ей това е парадокс!". Депутати от управляващото малцинство си припомниха годините, когато Ахмед Доган беше политически затворник, а Лютви Местан - служител на Държавна сигурност с псевдоним Павел. Днес, въпреки че преди привидно са били на двата фронта, Павел и агент "Сергей", както се е подвизавал Доган, са една от най-успешните комбини за последните 20 години. Колеги на Местан днес го оприличиха на "Новият Матросов", който е готов да се жертва и да сложи мъжки гърди пред Доган, за да поеме куршумите на Цецка Цачева, Десислав Чуколов и Иван Костов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5271 |28.10.2009 Станишев и Доган кръшкачи, парламентът ги заклейми . 4| 4641 |27.10.2009 С процедурни хватки Темида брани проспан срок . 18| 4804 |24.10.2009 Президентът брани честта на ДАНС . 7| 6059 |24.10.2009 Близки до Доган получават смъртни заплахи след убийството на Ахмед Емин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads