Реклама / Ads
43| 7785 |02.09.2023 НОВИНИ

Алексей Петров убедил Борисов ”да си преглътне егото” и да влезе в сглобката

.
“Винаги казвам истината - срещи сме провеждали с него, той с тях, за да може да има някакво, дори крехко доверие”, каза вчера пред журналисти Борисов. Днес, според самия него дори, оказва се, историята е малко по-различна. А именно - Алексей Петров осигурил логистиката за срещите между ПП и ГЕРБ, убедил Борисов да си преглътне егото, но не присъствал на разговорите.
 

Участието на Алексей Петров в така наречената “сглобка” е спорно. Такива спекулации има от месеци, а след убийството на бившата барета, тези твърдения се засилиха (основно от кръговете около президента Румен Радев). Досега обаче не бяха потвърждавани, но вчера Борисов хвърли бомбата. 

 

"Алексей Петров осигури логистиката да можем да си говорим, като е важно да се каже, че той не е присъствал на срещата. Бяхме аз, Кирил и Асен. Той ме убеди да преглътна арестите и всичко, в името на държавата”, обясни Борисов пред БГНЕС днес.

 

Премиерът акад. Николай Денков отрече да е присъствал на такива разговори и да познава Алексей Петров. Атанас Атанасов от “Демократична България” пък заяви, че не знае за срещи между Кирил Петков, баща му Петко Петков и Бойко Борисов. 

 

“Не знам за такава среща и, ако е имало такава, със сигурност е направено всичко възможно аз да не разбера, защото имахме много тежки сблъсъци с него през годините”, коментира пред Нова телевизия ген. Атанасов като посочи, че ролята на бившата барета се “преувеличава” като Атанасов дори заяви, че въпросите по темата се дават под давлението на ГЕРБ. 

 

“Познавам много добре Алексей Петров. Той е човек, който има способността да се прилепва покрай някой политически фактор и да го експлоатира”, обясни Атанасов като допълни, че участието на Петров в “сглобката” се използва за атака към правителството. 

 

От ръководството на “Продължаваме Промяната” не са коментирали. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 4363 |01.09.2023 Акад. Николай Денков не познавал Алексей Петров . 30| 5740 |01.09.2023 Борисов се ядоса, че го питат за ”Турски поток”, заговори за Алексай Петров и ”сглобката” . 10| 4966 |28.08.2023 Убиецът на Алексей Петров е имал двама помощници? . 4| 3866 |27.08.2023 Журналист: Не виждам пряка връзка между убийството на Алексей Петров и изненадващото завръщане на Васил Божков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads