Реклама / Ads
16| 7439 |18.09.2009 НОВИНИ

Алексей Петров участвал в "Галерия"

.
Алексей Петров
Бившият съветник в ДАНС Алексей Петров е участвал в разработката „Галерия", по която са подслушвани журналисти и политици, съобщи председателят на Комисията за контрол на дейността на агенцията Иван Костов, цитиран от Дарик радио.
 
Петров е разпитвал свързвания със сайта „Опасните" Огнян Стефанов преди той да бъде пребит.

Алексей Петров няма длъжностна характеристика и не можело да се каже в качеството си на какъв се е включил в делото. Той е водил разговори и е пиел кафе с оперативно интересни лица, разказа Костов. На въпрос дали Петров ще бъде изслушан на заседание на комисията, председателят й отговори, че тя няма да се превръща в „арменския поп".

Следващата седмица, или когато са готови в ДАНС, журналисти ще могат да се запознаят с онази част от делото, която може да се декласифицира.

Междувременно стана ясно, че разработката „Лиана" отново се проверява от прокуратурата. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов по време на парламентарния контрол в отговор на питане на Иван Костов. Цветанов каза, че от това, с което се е запознал по делото, не вижда голям ефект и резултати, тъй като засегнатите лица вече не са на длъжности, които могат да генерират корупционни практики.

Цветанов посочи, че очевидно е липсвала политическа воля на предишните управляващи да разкрият истината по разработката. С аргумента, че първо разследващите органи трябва да си свършат работата, Цветанов не отговори на въпрос на Костов, защо след като бившият шеф на ГДБОП Ваньо Танов е информирал бившия вътрешен министър Румен Петков за делото, подслушваните лица по него са спрели да ползват телефоните си.

Петко Сертов е разпознал подписа си под предложението да бъдат подслушвани на определени лица в делото „Галерия”, вчера по време на изслушването му пред парламентарната комисията за контрол на ДАНС, заяви председателят й и лидер на ДСБ Иван Костов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5006 |17.09.2009 Разработката "Галерия" ще запази тайните си . 5| 4785 |03.09.2009 Ал. Петров: Има 10 бивши министри в доклада на ДАНС за корупцията . 3| 5331 |01.09.2009 Ген. Атанасов: Заеме ли се А. Петров с политика, значи ДАНС е била политинженер . 4| 5277 |31.08.2009 Алексей Петров имал взаимно неудобство с премиера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads