Реклама / Ads
4| 3131 |22.06.2023 НОВИНИ

Анализатор: Кой кара влака сега? Денков, най-вече Тагарев, а Борисов и Желязков държат спирачката

.
Васил Гарнизов
„Спешното и важното в българската политика е да се справим с последиците от агресията на Русия в Украйна, както и с агресивното поведение на руските служби в България и Северна Македония“. Това заяви проф. Васил Гарнизов, специалист по социална и културна антропология, в ефира на Euronews Bulgaria по повод най-важните задачи в управлението на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Гарнизов прогнозира, че двете коалиции ще изкарат поне година и половина на власт.
 

Не бива да сме заслепени... И всяка сутрин трябва да следим кой е министър на отбраната. Ако е г-н Тагарев, да си ходим на работа и да си я вършим. Голямата корупция винаги е била структурна и винаги е била свързана с Русия. Всеки, който работи срещу голямата корупция, работи срещу Русия.


По мнението му това правителство ще оцелее, „докато продължава руската агресия в Украйна“. А относно двете кандидатури за евромисар, излъчени от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, той каза, че „в случая самата ЕК поиска две кандидатури, което и регулярна практика и не е насочено към нашата специфична политическа ситуация, което развързва малко ръцете на ПП-ДБ и на ГЕРБ-СДС“.


„Управлението от една страна ще трябва да се фокусира върху най-голямата тема – руската агресия в Украйна, а от друга страна ще трябва да ходи като в минно поле и да избягва вътрешни конфликти“, смята експертът.


Имаме правителство с мандат на втората сила, подкрепен по определени теми, които са разписани от първата сила. Като в закона за задълженията и договорите. Имаме устно споразумение. Има и зле прикрито недоверие, едните имат за цел непрекъснато да контролират другите, което е прекрасно.


И допълни: „Кой кара влака - Денков, най-вече Тагарев, а пък Бойко Борисов и Росен Желязков държат аварийната спирачка“.


Според Васил Гарнизов президентът Румен Радев „допреди няколко дни беше фактор в българската политика, без никакво съмнение“. „Да оставим на историята да прецени. Да, той напомпа власт, но дали я употреби правилно за бъдещето на България?“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2691 |16.06.2023 Скандали разтресоха Народното събрание. Депутатите се скараха заради наводненията . 0| 2626 |10.06.2023 Взрив в завод за ракети в Анкара, има загинали /видео/ . 8| 4306 |07.06.2023 Ваня Григорова: Бюджетът е полупразен басейн, трудно е от 2+1 да изкараме 4 . 6| 2704 |07.06.2023 Искрен Арабаджиев: Това, че Карадайъ и Пеевски гласуваха за нашия кабинет е провокация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads