Реклама / Ads
33| 5037 |01.07.2014 НОВИНИ

М. Андреев: Живеем в състояние на крехко разрушение

.
М. Андреев
Това, което стана в петък, е резултат от торнадото, развило се през последните 25 години; доверието в обществото е в състояние на крехко разрушение, заяви по НТВ Методи Андреев, бивш шеф на Комисията по досиетата.
 

Българите нямат никакво доверие в своята държава, аз съм един от тях. Нагледахме се на забогатели магистрати, държавници и какви ли не, но осъдени няма. Е, как да има доверие, попита Андреев.

Разбрах, че изключителни действия прилагат всички институции на всички нива от петък насам от държавници и авторитети, заяви по темата Тити Папазов. Защо беше толкова енергична цялата държавна машина за втората банка и толкова пасивна за първата, попита обаче той. Думите "Ние май избързахме" в нормална правова държава са равносилни на оставка, каза той. Има ясни белези, че за двете банки има различно поведение на държавата, смята Папазов. Колко пари изтегли БЕХ и кой му каза да ги изтегли, продължи с въпросите той.

В банковата криза има много политика, посочи Андреев и изреди действащите лица - Делян Пеевски, Цветан Василев. И в съдебната система, която уж е независима, има много политика, в банковата - също, смята Андреев. В деня на удара срещу ПИБ Местан започна да говори за правителство на националното съгласие, това случайно ли е, припомни той.

В последната година живеехме в напълно измислен свят, каза Андреев. Ако някой казва, че държавата е фалирала, много възможно да е така; но банките са стабилни, уговори той. А какво е положението в енергетиката, попита той.

Прокуратурата и следствието обслужиха събарянето на първата банка; имаше и спектакъл за медиите, заяви журналистът Иван Бакалов.

Държавата не може да излъчи доверие към българите, смята Андреев. Докато в България се говори,че тая или оная банка е на властта, страдат вложителите, отчете той. Хората, които вкараха държавата в този капан, накрая решиха да я ликвидират, заключи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5249 |27.06.2014 Пламен Олешарски: Следим състоянието на банките . 5| 5843 |05.05.2014 Три от контузените акробатки - в критично състояние . 0| 5224 |15.04.2014 Спира информацията за състоянието на Шумахер . 24| 5197 |26.02.2014 М. Андреев: Няма НС без хора от бившата ДС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads