Реклама / Ads
40| 10819 |11.12.2015 НОВИНИ

М. Андреев: Напускането на управлението от ДСБ е опасно и за ГЕРБ

.
Методи Андреев
Това, което се случва в РБ, е един знак, защото това управление дойде като дясноцентристко. Говоренето на отделни хора от РБ не дава яснота каква е позиция на РБ. Ако една от двете партии напусне управлението, е сериозно уязвено управлението.Това каза пред bTV депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.
 
Ако Реформаторският блок смята да напуска управлението, трябва да прецизира позицията си, каза още Андреев.

„Венецианската комисия е един авторитетен орган. Това, че българският парламент не го уважи, си е наш проблем. Отдавам го на една лоша коалиционна култура. Това, което се случва в РБ, е един знак, защото това управление дойде като дясноцентристко. Говоренето на отделни хора от РБ не дава яснота каква е позиция на РБ. Ако една от двете партии напусне управлението, е сериозно уязвено управлението. Това е много опасно и за самата ГЕРБ. Ако не се проведат разговори, ГЕРБ може да попадне в капана на останалите парламентарни групи”, заяви Андреев.

Според него, партньорите на България следят кои са гарантите на тези реформи. „Самият РБ не функционира като единна политическа партия. В този парламент трябва да се направи много важна стъпка – електронното гласуване. Ако РБ напусне ядрото на коалицията, как ще прокараме тази фундаментална стъпка? Призовавам за прецизност на РБ и умереност и търпение в ГЕРБ”, призова Андреев.

Той обясни, че не е гласувал за точката, която определя квотите във ВСС и че няма да гласува за текстове, които са в противоречие с Венецианската комисия. „Не е времето за оставки. Това няма до доведе до създаване на алтернатива на това управление. Губи се идентичността на управлението”, каза още Методи Андреев.

Ако реформата не бъде завършена, ако не бъде доведена до законодателно ниво, има опасност в България да се установи тиха диктатура на прокуратурата.Тогава всеки, който е против реформата да бъде ударен по всяко време за всяко нещо, каза още Методи Андреев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6660 |11.12.2015 Михаил Миков: Реформаторите ще свият ушите и вървят с управлението . 5| 4163 |10.12.2015 Реформатор: Преосмисляме участието си в управлението . 22| 5484 |09.12.2015 Гр. Караджов: Без съдебните поправки РБ напуска управлението . 38| 10013 |02.12.2015 Методи Андреев: Прокуратурата ни - некадърна, купена, с корпоративни интереси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads