Реклама / Ads
2| 5015 |05.03.2020 НОВИНИ

Д-р Ангел Кунчев: Коронавирусът протича по-тежко от грипа и е по-опасен

.
Ангел Кунчев
Няма коронавирус. Всичко зависи от потока хора от най-засегнатата страна Италия. От вчера се изследван хора с вирусни пневмонии, които не са били в Италия. Колкото по-дълъг е светлия период, толкова по-добре за здравната система. Това каза д-р Ангел Кунчев по БТВ.
 

Европа е на реален етап от разпространението. Всеки ден по две-три страни отриват първи случай. Най-вероятно това ще стане и при нас. Не мога да твърдя какви тестове използват в Италия. Ние използваме германски и английски тестове. Когато има съмнения, се прави кръстосана проба. Няма кой да скрие положителна проба и няма причина да се прави това.

 

Има ограничен достъп до лични предпазни средства. Има недостиг на медицински персонал. Най-страшната липса е липсата на доверие. Ще са водещи мерките за социално дистанциране и лична хигиена. В Китай има желязна дисциплина. При нас често се сблъскваме с неприятни реакции-не ни бавете, няма да спазваме указания, откъде накъде ще давам лични данни. Голям проблем е, че в училищата няма сапуни. Пак опираме до нивото на възпитание и лична отговорност.

Дори в Западна Европа има доста проблеми, но да не гледаме другите. Коронавирусът протича по-тежко отколкото грипа. И е по-опасен. Вирусни пневмонии е имало десетки години. Няма специфичен препарат за коронавирус.

 

Грипът замъглява картината и изтощава системата. Едни и същи хора се лекуват на едни и същи места с подобни средства. Ще отворим отделения, ако се наложи, но няма персонал кой да работи. Понякога хората се объркват-грипът протича по-леко, но много хора се заразяват. Имали сме години с втора вълна. Б щамът е по-различен от А. когато един вирус минава през много хора, той се променя генетично. Трябва да проследим какви са щамовете на коронавируса. Всички домашни животни са преносители на коронавирус.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4434 |04.03.2020 Коронавирусът влезе в институциите на ЕС. Регистрираха случай . 6| 5851 |02.03.2020 Икономистът К. Проданов: Коронавирусът е сламката, която ще счупи гърба на камилата . 4| 6872 |01.03.2020 Доц. Георги Попов: Искам да разбия митът, че коронавирусът е чума . 1| 4744 |29.02.2020 Ангел Кунчев: Ще има грипна ваканция, доставят се термокамери на границата до края на седмицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads