Реклама / Ads
50| 7046 |04.01.2014 НОВИНИ

Ангел Марин: Не ми плюйте в душата с обвинения!

.
Ангел Марин
Знаете ли какви безсънни нощи и противоборство има в душата ми, идвало ми е да удуша някои от престъпниците, но държавническият подход налага да изляза извън рамките на емоциите, обясни Марин подхода си при помилванията.
 

Мен ме боли, че България е имала премиер като Бойко Борисов, а не, че той е имал критики към мен. Аз съм толерантен и отстъпчив човек, но не може в рамките на един ден да промениш мнението си по един въпрос няколко пъти, коментира по БТВ екс вицепрезидентът Ангел Марин по повод върнатия от него орден "Стара планина" преди години.

Не приемам начиа на поведение на сегашния екип на президента. Но не е коректно да давам оценка на президента Плевнелиев, каза още той и отказа да даде каквито и да е съвети към сегашния държавен глава. Трябва да ми поиска съвета, за да му го дам.

Сегашното правителство заслужава уважение, защото полага усилия да работи в името на хората в почти непоносима обстановка. Разбира се, то допуска грешки - някои несполучливи кадрови назначения, например, отбеляза Марин. 

Ако една държава не може да опази легитимно избраните си народни представители и депутати, какъв авторитет ще има тя пред другите държави, възкликна Марин. 

Искам да не остане и капка съмнение, че обикновено се помилват престъпници, те са по затворите, те подлежат на помилване, каза той. И напомни, че в обществото има страх от подобен род хора. Няма законов акт който да определя колко хора и защо се помилват. Нямало и съмнение защо хората реагират така. Помилването е държавнически акт, не трябва ли тези хора, които са в затвора, да имат право на покаяние, попита той и акцентира върху хуманния и възпитателен заряд на своя акт.

Не ми плюйте в душата с обвинения, каза Марин и обясни, че е изстрадал всеки акт на помилване. Знаете ли какви безсънни нощи и противоборство има в душата ми, каза той. И добави - строг съм бил и на страната на пострадалия от престъпника. Но държавническият подход налага да изляза извън рамките на емоциите, продължи Марин.

Той обяни, че не членува в нито една партия. Но пропусна да каже, че е предложен за вицепрецидент на Първанов от ДПС. А бе попитан за това, защото е роден в Батак, а е считан за близък до ръководството на партията на Доган.

Не бих участвал в политически проект, заключи накрая той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6138 |02.01.2014 Щерьо Щерев и Петър Ангелов с обвинения за финансови измами . 4| 5148 |02.01.2014 Ангел Бончев не може да си вземе 157-те хил. евро от фондацията . 7| 6218 |29.12.2013 Ангел Бончев си върна чрез съд 157 000 евро дарение . 10| 5309 |10.12.2013 Аню Ангелов се смее на Найденов за военния бюджет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads