Реклама / Ads
10| 6865 |14.01.2015 НОВИНИ

Анонимка забрани отварянето на прозорци по трасето на Джон Кери

.
Ще бъде забранено паркирането по ключови булеварди Източник: Булфото
"Във връзка с посещение на делегация на САЩ в Република България, да не се отварят балконски врати и прозорци за времето от 18:00 часа на 14.01.2015 г. до 22:00 часа на 15.01.2015 г."
 
Тази анонимка бе разлепена по входовете на жилищни блокове по трасето, откъдето ще премине държавният секретар на САЩ Джон Кери при визитата си у нас. Днес с гостуването на британския външен министър Филип Хамънд в София започва серията от визити на висши дипломати и политически лидери до края на месеца. Хамънд е на посещение у нас по покана на българския си колега Даниел Митов.

До края на януари в България се очаква да пристигне и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Йенс Столтенберг вече посети прибалтийските републики, които поискаха военна помощ след присъединяването на Крим от Русия.

Във връзка с тези визити в столицата се повишават мерките за сигурност, от които гражданите, живеещи на столичния булевард „Цариградско шосе", се притесниха и негодуват в социалната мрежа, че трябва да държат балконските си врати и прозорците затворени в продължение на 28 часа.

Очаква се делегацията на Кери от САЩ да пристигне в четвъртък сутринта и да премине по булевардите „Цариградско шосе" и „Цар Освободител" до сградите на Президентството и Министерския съвет, където ще бъдат проведени срещи с държавния глава Росен Плевнелиев и премиера Бойко Борисов.

Забраната за отваряне на врати и прозорци, както и на излизането на балкони и тераси, са стандартни мярка за сигурност при публични изяви на високопоставени представители на държавни институции.

От Столичната община обясниха, че в четвъртък ще бъде забранено паркирането на паркингите около Народното събрание и площад Батенберг, както и около Президентството. Няма да има блокирани улици, обясни Красимир Димитров от дирекция Сигурност в общината.

Все пак обаче се правят промени в организацията на движението в София утре и вдругиден заради посещението на Държавния секретар на САЩ Джон Кери.

От 08.00 ч. на 14 януари до отпътуване на делегацията на 15 януари се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на алеята между бул. "България" и Национален музей "Земята и хората". От 08.00 ч. до приключване на мероприятията на 15 януари се забранява престоят и паркирането на паркинга на пл. "Народно събрание", на паркинга на пл. "Княз Александър I", на - ул. "Леге" между ул. "Съборна" и бул. "Цар Освободител" и на ул. "Проф. д-р Желязко Христов".

От 08.00 ч. до приключване на мероприятията на 15 януари се забранява влизането на пътни превозни средства, само при необходимост и по преценка на отдел "Пътна полиция" при СДВР по ул. "Проф. д-р Желязко Христов" и по ул. "Леге" между ул.
"Съборна" и бул. "Цар Освободител".

Столичната дирекция на вътрешните работи осигурява охрана на мероприятието и постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8298 |08.01.2015 Забраниха достъпа до квартала в Елисейския дворец . 1| 4363 |02.01.2015 Австралия забрани солариумите, използването им у нас пада . 21| 9405 |16.12.2014 Ангел Славчев пред Фрог: Пеевски е забранил да се отразяват нашите протести . 0| 4482 |18.11.2014 В Македония забраниха вноса на птиче месо от три европейски страни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads