Реклама / Ads
15| 4930 |11.11.2023 НОВИНИ

Антоанета Цонева, ПП-ДБ: Аферата с машините беше атентат срещу изборния процес на първи тур

.
Антоанета Цонева, ПП-ДБ Източник: Стопкадър: БНТ
"Моето лично мнение и позиция след аферата и своеобразния атентат срещу изборния процес е, че членовете на ЦИК, които участваха в това решение, е редно да си подадат оставката. Този резултат, който имаме - над половин милион недействителни бюлетини - това е чудовищно число. Гласовете на над половин милион души не са участвали в политическия процес, това е страшно. Говорим за много тежък порок на изборния процес."
 

Това заяви в ефира на БНТ депутатът от ПП-ДБ Антоанета Цонева.

 

"Машината не дава възможност да се произведе недействителен глас. На местно ниво подкрепата на конкретния кандидат има особено значение. Машината не позволява грешки и то се вижда. Абсолютното ми убеждение е, че това беше атентат срещу изборния процес на първи тур и всички, които участваха в този погром, следва да понесат политическа отговорност за това. ЦИК, която е призвана да брани изборния процес, направи нещо, което е недопустимо. Това нещо ще бъде оценявано като един от най-големите заговори срещу демокрацията в България", смята тя.


По думите й всеки, който наистина е виновен, следва да си понесе последствията.

 

Относно победата на Васил Терзиев на втория тур на местните избори, Цонева изрази мнение, че това е една трудна победа.

 

"Вчера гледах г-н Терзиев, който отправи много силни послания. За пореден път се затвърди в мен пълното убеждение, че той ще бъде много добър кмет на София. В него има едно включващо лидерство, един тип управление, който ще използва всички налични ресурси. Аз вярвам в успеха на Терзиев, защото той е споделял своя успех с обществото. Точно такъв човек, който е способен да сподели своя корпоративен успех, може в момента да бъде много полезен на София. На втори тур практически срещу Терзиев се обединиха всички", посочи народният представител.

 

Според нея истинската политика се състои в това как се управляват парите на хората.

 

"Като представител на дясна формация, ние винаги сме поддържали разбирането, че трябва да бъдем умерени по отношение на данъците. Когато става въпрос за развитие на бизнес средата, данъците трябва да бъдат поддържани на такова равнище, че да бъдем конкурентни по отношение на инвестициите", допълни тя.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 58| 4913 |11.11.2023 Борис Бонев: Анти-ГЕРБ вотът беше много силен в столицата . 1| 4432 |11.11.2023 Макрон: Израел трябва да се въздържа от атаки срещу ивицата Газа, които водят до смъртта на цивилни . 1| 4714 |11.11.2023 Почитаме Св. Мина – покровител на семейството и сираците . 2| 4497 |11.11.2023 Бюджет 2024 предвижда ръст на помощите за деца с увреждания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads