Реклама / Ads
5| 2408 |16.04.2024 НОВИНИ

Антоанета Цонева, ПП-ДБ: Имаме критика към вътрешния министър и този на електронното управление

.
Антоанета Цонева
Имаше прогнози за криза, че България е на ръба. Имаме критики към министъра на вътрешните работи и този на елоктронното управление. Тези министри имат отношение към честността на изборния процес. Ние реагирахме по отношение на тези двама министри. Г-н Главчев няма намерение на чуе нашите критики. Дано министърът на електроннто управление се справи със сертификацията и изборите с машини. Това заяви Антоанета Цонева от ПП-ДБ.
 

Помните, че преди време имаше заличаване на половин милион бюлетини. Така ли трябва да бъде?, попита тя.

 

Ние ще продължим да следваме своя дневен ред. Правим това управление за да проведем конституционна реформа и придвижим страната към еврозоната и Шенген, посочи Цонева. Това, че ГЕРБ се уплаши, нас не ни разколебава. Гласът на хората има власт, допълни тя.

 

Тя коментира и уволненията в кабинета "Главчев": По отношение на министъра на външните работи как бе направено - под натиска на Бойко Борисов, който каза, че има друга кандидатура. Ако Борисов не е удовлетворен от този министър можеше да бъде извикан в комисията за външни работи, на която е председател. И там да му бъдат зададени въпроси по външната политика. Борисов каза, или се съобразяваш с моята воля, или губиш подкрепа, посочи Цонева.

 

Конституционните промени предлагат избор на десет позиции. Но ние имахме друго предложение в оригиналния вариант - да продължава действащият кабинет. Трябва да подчертаем , че трябваше да има специален закон, включително за стандарти, предложени под натиск. Писали сме текстове, с разбиране, че ще извадим страната от тези кабинети, назначени от президента. Цел бе да бъдат предотвратени политически кризи, каза още тя.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2293 |16.04.2024 „Видеолукс Холдинг“ получи отличие на Годишните HR награди на БАУХ . 5| 17619 |16.04.2024 Мъж влачи лодка с трактор, проверяващи установиха редица нарушения по Черноморието . 2| 6835 |16.04.2024 Илиян Василев: Владимир Малинов за няколко дни направи кадрови размествания и си освободи по-голям ресурс за бъдещи политики . 7| 2531 |16.04.2024 Един великолепен нонсенс - "Възраждане" изобщо се явява на евроизбори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads