Реклама / Ads
21| 7143 |30.03.2024 НОВИНИ

Антоанета Цонева за Валерия Велева: Не ни интересуват анализите на човек, който прави баници, политиката е друго нещо

.
Източник: скрийншот
Преговорите не бяха провалени от нас. Не сме ние тези, които отказаха да спазят своите обещания.
 

За да може да се изгражда доверие и да има стабилитет е необходимо страните в управлението да спазват своите договорки. ГЕРБ и ДПС избраха да отидем на избори.

 

Това коментира Антоанета Цонева от ПП-ДБ в "Денят започва с Георги Любенов". Тя коментира твърдения на Валерия Велева, която бе част от предишните гости в студиото. Велева заяви, че ПП-ДБ са големите губещи от развалянето на сглобката и прекратяването на преговорите за ротация на правителството. Цонева я иронизира, като се усъмни, че човек, който се е прочул с правене на баници, разбира от процесите в политиката. 

 

По думите ѝ ПП-ДБ са имали формула, истинска рецепта как могат да бъдат реализирани следващите месеци, дори години на управление.

 

“Какво искахме ние? Ние искахме един ясен договор в който има ангажименти, има срокове и е подписано от политическите лидери, за да може да има гаранции по него. Това не се получи в рамките на тези преговори. Винаги се бягаше по някакъв начин от твърди ангажименти”, каза тя, като добави, че процесът по ротацията спря в момента, в който се е появила възможността да изгубят контрола върху прокуратура, съд и регулаторите. “Процесът се счупи, когато трябваше конституционните промени да бъдат уплътнени на законово ниво. Страхът беше по-силен от даваните преди това обещания”, добави Цонева.






"Отношението към Главчев в голяма степен ще се определи от това какви министри на вътрешните работи и на електронното управление ще бъде избрани. Те са в сърцевината на организирането на честните избори", каза още Антоанета Цонева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 9838 |30.03.2024 Ако най-богатият крадец им посегне, акулата ще го разкъса: Смразяващи факти за 137-о място на Русия по корупция . 2| 2368 |30.03.2024 Пламен Димитров: Депутатите се възползваха политически от дефицита във Фонда за сигурност на енергийната система . 8| 2665 |30.03.2024 "Ние сме отбор". ПП обсъжда следващите ходове и кандидатите за евродепутати /видео/ . 5| 2424 |30.03.2024 Кирил Петков: В никакъв случай няма да имаме наши политически лица в този служебен кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads