Реклама / Ads
11| 5465 |19.07.2020 НОВИНИ

Арестуваха майката на детето от клип на който се вижда как то е бито /допълнена/

.
Арестуваха майката, която преби дъщеричката си и качи клип във ”Фейсбук”. Само преди минути майката-насилница е задържана, а момиченцето е поето от Държавна агенция за закрила на детето. Детето е изведено от квартира в Перник.
 

В клипа се вижда как жена удря малкото дете с думите: "Баща ти не те обича и мен не обича".

 

"Заключиха я току-що, детенцето е добре!!! Благодаря на всички, които дойдоха!!! Социалните се заеха със случая!!! Жената има близки и роднини, и детето ще е в добри ръце оттук нататък!!!Службите ще се погрижат за момиченцето", написаха от "Фейсбук" страницата M & M, реагирала на бруталното насилие над детето.

 

"Приятели ,ние и Петър Низамов от Бургас ,както и Вероника Латева която качи клипа, сме се заели с това да помогнем на бащата да си вземе детето!!!!Човекът от доста време имал проблеми с нея,и търсил някой да му помогне !!!!Благодарим на всички за помощта", пише и Мартин Янчев.

 

До медиите бе разпространено съобщение, че детето е в безопасност.

"Агенцията за социално подпомагане се самосезира и започна спешна проверка по случая с малтретираното в Перник дете. За случая се разбра от клип в социалните мрежи. Веднага социални работници и служители на 1 РПУ в града са отишли на адреса на 32-годишната жена и 3-годишната й дъщеря. Те са отведени в районното управление и с тях са работили специалисти от Детска педагогическа стая. За детето е предприета мярка "полицейска закрила". То е временно настанено в Център за настаняване от семеен тип в града.

Утре започва издирването на бащата, както и другите близки и роднини. Ако такива бъдат намерени и са съгласни да полагат грижи за малкото момиче, то ще бъде настанено при тях. В противен случай ще се търси приемно семейство, за да може детето да бъде в близка до семейната среда.

 

МТСП призовава компетентните органи да свалят клипа с проявената жестокост, а хората и медиите, които са го споделили - да го изтрият, за да бъде съхранена самоличността и достойнството на детето.", съобщават от институцията.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4915 |09.07.2020 Арестуваха президентския секретар Пламен Узунов . 3| 4379 |09.07.2020 Арестуваха отново Пламен Бобоков . 5| 5732 |03.07.2020 Арестуваха и шефа на охраната на Божков - Веселин Балтов . 4| 4473 |29.06.2020 Красимир Вълчев: Частните уроци са полезни, за да бъде накарано детето да учи допълнително

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads