Реклама / Ads
0| 7009 |03.04.2007 НОВИНИ

Арестуваха Митьо Очите

.
Несебърският силов бос Митьо Желязков Очите е арестуван заедно с десет души от своето обкръжение. От полицията уточниха, че арестът няма нищо общо с вчерашния инцидент, по време на който приближен на Желязков предизвика престрелка в центъра на Бургас.
 
Несебърският силов бос Митьо Желязков – Очите е арестуван заедно с десет души от своето обкръжение.
От полицията уточниха, че арестът няма нищо общо с вчерашния инцидент, по време на който приближен на Желязков предизвика престрелка в центъра на Бургас. Ранените в този инцидент бяха четирима. По неофициална информация причината за стрелбата била скандал между охранител на строителните предприемачи братя Диневи и служител в хотела им в Бургас и близък до несебърския бос Димитър Желязков, по прякор Митьо Очите. Десетте задържани с Димитър Желязков – Очите са от най-близките му и доверени хора: спряганият за негов “лейтенант” Янко Веселинов Гюров – Помориеца, Йордан Георгиев Георгиев – “Данчо Лайфа”, Диньо Стоилов Динев, Недко Маринов Костадинов, Новак Янков Купенов, Гроздан Янев Балабанов.
Те са задържани за 72 часа, в четвъртък ще им бъде поискана мярка за неотклонение “постоянно задържане”, обяви окръжният прокурор Ангел Ангелов. Конфискувани са всички предмети, които могат да бъдат използвани в разследването, иззети са мобилни телефони и 50 000 лева. Операцията по задържането на групата на Очите е започнала преди близо година, като за това време не е излязла никаква поверителна информация по случая, уточни апелативният прокурор Йордан Иванов.
Реализацията е започнала в понеделник сутринта. Митьо Очите е бил арестуван във вилата си в Сунгурларе. Той и другите 10 души не са оказали съпротива по време на ареста. Само за 2 часа са били образувани 38 наказателни дела, издадени са десетки заповеди за обиски, изземвания на имущество и автомобили.
Апелативният прокурор Иванов нарече “чиста случайност” вчерашната престрелка между хора на Димитър Желязков - Очите и охранител на братя Диневи, в която пострадаха невинни хора. Обвиненията, предявени към Митьо Очите и деветте от неговата група са, по член 321, алинея 3 – “за организиране на престъпна група, занимаваща се с цел разпространяване на наркотици”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2188 |18.03.2024 Пловдивският митрополит Николай няма да участва в избора за нов патриарх . 3| 2163 |18.03.2024 Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за тази вечер приключват с мълчание . 4| 2340 |18.03.2024 New-Europe: Рекорден мащаб на фалшифицирането на избори. Путин е получил най-малко 31,6 милиона измамни гласове . 0| 2151 |18.03.2024 Възможни са затруднения при купуването на е-винетки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads