Реклама / Ads
46| 10766 |19.10.2010 НОВИНИ

Арестуваха Супер Бианка, натискала се за интервю с Първанов, шоуто отвръща на удара

.
Супер Бианка от "Шоуто на Иван и Андрерй" бе арестувана от полицията в Перник заради опит да зададе въпроси на президента Първанов. От МВР-Перник уточниха, че Супер Бианка била отведена в сградата на областната дирекция заради неподчинение на полицейско разпореждане.
 

Екшънът се разигра днес по време на посещението на държавния глава в Перник по повод празника на града. От НСО са поискали съдействието на полицията, след като напористата репортерка поискала интервю с държавния глава, но й било отказано, тъй като времето за медийни въпроси било приключило. В полицейското управление се оказало, че Супер Бианка е без документи за самоличност и заради това й съставили акт. От Нова ТВ обясниха, че момичето нямало как да ходи с личната си карта, тъй като е облечено в артистичен костюм, с който прави репортажите си. От медията, в която работи арестантката допълниха, че е бутана и блъскана от органите на реда. От шоуто казаха още, че тя е искала да зададе съвсем елементарни въпроси на държавния глава, свързани с празника на Перник, от където тръгват корените на президента. "У Първанов може би има някакви остатъчни чувства от скандала, който стана след гостуването на Дянков при Иван и Андрей. Силно се надяваме това разбира се да не е така. Още повече, че тук става дума за една дама, която прави забавни репортажи, които не са в никакъв случай злобни и целенасочени срещу когото и да е", казаха от пиар отдела на предаването.

Тази вечер двамата водещи Иван и Андрей подготвят извънредно издание на шоуто, в което са поканили журналисти, които да коментират липсата на чувство за хумор у Първанов, както и поредния опит за налагане на цензура у нас.

Frognews.bg припомня, че президентът и "Шоуто на Иван и Андрей" забъркаха преди няколко месеца друг грандиозен скандал. В него бе въвлечен и финансовият министър Симеон Дянков. Водещите попитаха икономиста дали Първанов е милиардер, а Дянков отговори артистично - "Президентът не е млад". Държавният глава обаче се поболя от думите на вицепремиера и се обиди, че са го натопили за "милиардер". След това последва среща между Първанов и Дянков, стенограмата от която президентството разгласи незабавно. Това даде повод на ГЕРБ да поиска импийчмънт в парламента.

Преди това днес Първанов се срещна с кмета Росица Янакиева, областният управител Иво Петров, народни представители и културни дейци. След това държавният глава поздрави перничани и поднесе цветя на паметника на Иван Рилски, предаде сайтът Mirogled.com.
„Трябва да е ясно, че ГЕРБ се самопровъзгласи за нравствен съдник на обществото и би трябвало да има готовност да отговори на тези морални укори, които прозвучават в последните дни”, коментира държавният глава исканата от РЗС оставка на Георги Първанов.

„Надявам се от тази ситуция да не се стигне до проблеми в самото правителство, във функционирането му. Защото наистина правителството се намира в един много важен момент – приемането на бюджета и формирането на нов план за действие, на нови антикризисни мерки, защото в условията на тежката зима, стабилността на кабинета и политическата ни система са много важни”, каза още Първанов.

Президентът изрази загриженост за образованието, като подчерта, че проблемите там са много сериозни, като припомни, че това е установено и от самия Конституционен съд. „Виждам, че много от университетите са изправени на ръба на оцеляването по различни причини, които не бих могъл да коментирам сега в цялата им пълнота. Във всеки случай смятам, че се очертава един субективен подход при разпределението на средствата на държавните университети. Виждам, че някои получават доста, те са много на плюс, и в същото време някои са орязани, особено медицинските, академиите свързани с науката и културата. А това не би трябвало да се случва”, заяви още Георги Първанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5371 |12.10.2010 3,5 млн. лв. за супер модерен Икономически университет във Варна . 5| 6178 |27.08.2010 Арестуваха "Дедесарите", тарторът с 50 бона джобни пари . 1| 4603 |23.08.2010 Д. Фицов: Арестуваха ни, за да ни дискредитират . 1| 4666 |11.08.2010 Суперкупата блокира центъра на София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads