Реклама / Ads
14| 6015 |29.08.2008 НОВИНИ

Арестуваната служителка от ВСС плати 300 лв и се прибра в къщи

.
Служителката на Висшия съдебен съвет Илиана Накова е пусната под гаранция от 300 лева. Това съобщи Бургаската окръжна прокуратура. Тя и адвокатът й Цанко Кралев, се скриха от журналистите.
 
Накова премина на висока скорост край репортерите и се шмугнала в чакащата я кола.

В съда тя заявила, че е невинна и че обниненията срещу нея са скалъпени.

Служителката от администрацията на Висшия съдебен съвет (ВСС) Илияна Накова бе арестувана в курорта „Слънчев бряг". След като ударила пешеходка с колата си, тя  опитала да подкупи с 60 лв. на полицаите, за да се „почерпят". Накова е шеф на отдел "Бюджетно финансиране".

В сряда вечерта докато шофирала в алеята пред хотел "Корал" в курорта тя ранила 66-годишна германска туристка, която е с поражения на левия крак и без опасност за живота. Когато на мястото на инцидента пристигнал екип на пътната полиция, Накова отказала да бъде проверена за алкохол с дрегер и размахала служебната си карта от ВСС. Полицаите продължили да настояват жената да направи теста за алкохол и тогава тя хвърлила в колата им сгънати банкноти от по 20 лв. с думите „Почерпете се!". Униформените казали на Накова да си прибере парите, но тя само взела банкнотите, изгладила ги и ги оставила отново в автомобила им. Служителката на ВСС е задържана за 24 часа и прокуратурата е уведомена за случая.

Ако се докаже, че Накова е виновна, ще бъде освободена от поста си, коментира членът на ВСС Стойко Стоев. Той обясни, че комисията на съвета за борба с корупцията ще се самосезира и ще проучи случая. Това е изключително злепоставящ факт и ще действаме безкомпромисно, допълни Стоев.

Ще разпоредя служителите да връщат картите си, когато излизат в отпуск, за да не използват тях или авторитета на съвета за защита, заяви главният секретар на ВСС Славка Каменова. Тя обясни, че Накова е избрана с конкурс от предишния съдебен съвет.

 

Коментар: Илиана Накова е възпроизвела модел на поведение, който използват нейни колеги и началници. Едва ли служителка, която дори не е юристка, би си позволила реплики и заплахи, ако не ги е чула и видяла. В подобни ситуации немалко полицаи пожелават „Приятен път" и случаите се потулват. Този път жертвата е чужденка, имало е много свидетели и те са се опънали. Има обаче и друга версия, че униформените са драматизирали нещата, за да покажат колко са честни и почтени. Мълвата от години свързва полицаите в Несебърско с корупция и рушветчийство. Един такъв случай винаги е добре дошъл да излъскване на имиджа. Лошото е, че у нас подобни версии звучат правдоподобно, а вариантът ченгетата да са си свършили съвестно работата предизвиква усмивки. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 14415 |22.08.2008 Тройно по-високи заплати в ДАНС - дъжд от рапорти за напускане в МВР . 2| 4755 |11.07.2008 Работниците от "Кремиковци" отвоюваха заплати със среднощна блокада . 0| 5045 |09.07.2008 София, Варна и Бургас изравниха заплатите . 9| 4777 |02.07.2008 Ирак изплати 360 милиона долара на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads