Реклама / Ads
1| 4309 |12.07.2016 НОВИНИ

Арман Бабикян: Желанието за демилитаризация е за да се харесаш на повече хора

.
Арман Бабикян
Разнобой във висшето държавно ръководство никога не звучи добре, независимо по каква тема, още повече, когато става дума за подобна стратегическа тема, която засяга националната ни сигурност и суверенитет на страната. Това каза политическият пиар Арман Бабикян по БНР.
 

 Балансът трудно може да бъде постигнат с разнобой, защото когато говорим за баланс, трябва да говорим за баланс в междудържавни отношения, а в момента изглеждаме като страна, която има разнобой в собственото си усещане и в собствената си политика, затова и няма как да звучи добре. Ако търсим баланс за акваторията на Черно море, трябва да си дадем ясна сметка за фактите, а фактите са налице. Страната, която се въоръжава, която промени баланса в съотношението на силите в Черно море, е Русия. Тук не става въпрос за това кой кого обича и какви отношения сме имали в исторически план. Не говорим и за нужда България да балансира между НАТО и между Русия. България е част от НАТО и въпросът с този баланс е приключен много отдавна. Той не се решава днес.

 

Бабикян допълни още: Нелепо звучи обяснението, че Русия взема мерки срещу България, когато някой е анексирал чужда територия и когато някой провокативно нарушава чуждо пространство. Нито една от страните от региона на Черно море не е предприела подобни мерки срещу Русия, за да се налага тя да взема ответни мерки. Ако се обърнем към решенията на срещата на НАТО във Варшава, ще видим, че дори и декларираните от Алианса мерки не са адекватни нито по брой на въоръжените части, които се разполагат, нито по обем и мощ на техниката, която се разполага на стоящите от другата страна на границата руски съединения. Те са в пъти по-малки. Това е просто деклариране от страна на Алианса на заявката, че няма да бъде толерирана такава политика, а не се търси обикновена надпревара или надцакване в сферата на въоръжението.

 

Според Арман Бабикян желанието за демилитаризация звучи прекрасно, но е толкова далеч от реалността, че служи единствено за вътрешнополитическа употреба в България и за някакъв опит да се хареса човек на повече хора.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4430 |03.05.2016 В Хасково и Харманли също искат забрана на бурките . 2| 4431 |04.03.2016 2-годишно момченце падна от апартамент в Харманли, с опасност за живота е . 10| 4893 |03.02.2016 Бабикян: Честитя поста не на Кунева, а на Д. Вълчев . 4| 4581 |05.11.2015 А. Бабикян: Реформаторите държат да са топло прегърнати от управляващите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads