Реклама / Ads
36| 13298 |07.12.2010 НОВИНИ

Арно Хайнен татко на бебето на Калина

.
Калина Илиева
Палавата шефка иска да е луда, за да отърве затвор и близо 5 млн. лв. Интимната връзка била демонстрирана отдавна, въпреки версиите, че софийска мутра или таксиметров шофьор е тайнственият обожател на пожарникарската щерка.
 

Експертът Арно Хайнен, наблюдаващ България от европейската служба за борба сизмамите ОЛАФ, е вероятният татко на бебето на палавата Калина. Това разкриха за „Торнадо” източници от Дъжавен фонд „Земеделие”, който доскоро бе ръководен от Илиева. Интимната връзка между двамата била демонстрирана отдавна. Въпреки версиите, че софийска мутра или таксиметров шофьор е тайнственият обожател на пожарникарската щерка. Около 45-годишният Хайнен е причината шефката на ДФЗ да мами до последно министъра на земеделието и премиера Борисов, че е тежко болна и има тумор.

Скандалът щял да му коства стола в ОЛАФ и да компрометира службата.Служители от фонда разказаха, че заради капризите на Калина Илиева от бюджета на службата месечно се харчели пооколо 1000 лв. Само за кафета, минерална вода, сокове и сметани. Дори и когато била бременна и излизала в отпуск през последните месеци, служебен автомобил бил винаги на разположение на палавницата. С държавен джип даже ходела напочивка в Банско. Потресаващ ефактът, че за миналата година във фонда са осчетоводени 8 млн. километра като изминати. При 10 на сто разход това означавало, че през ауспусите са издухани 800 тона гориво. Цифрата била космическа спрямо наличната администрация. Затова финансисти
подозират, че чрез кухи фактури за гориво Илиева е прибирала сухи пари. При проведена ревизия след излизането лъснал
и фактът, че за ремонта на три стари ниви са профукани 15 хил. – цена, за която може да се купи чисто нов джип от този клас.

Върхът на далаверите на Илиева се оказало плащане от бюджета на държавата в размер на 4.6 млн. лв. за общинския пазар в Кърджали.
Средствата трябвало да бъдат отпуснати по програма САПАРД, но европейците имали куп забележки, а общината била извършила необходимите разходи и висяла пред изпълнители. С еднолично решение Илиева прехвърлила огромната сума. Във финансовата врътка се подозира участието и на заместниците й Димитър Симеонов, човек на РЗС, Ангел Кинанов, активист на ДПС, и Иван Динев, н-к отдел, отговарящ за парите от САПАРД. Те и понастоящем продължават да са шефове във фонда. От действията на Илиева излиза, че държавата е платила пазара в Кърджали, без да е имала ангажименти за това. Експерти съзират, че зад тази далавера стои яка корупционна схема, в която няма начин Илиева да не е натопила лапи. Докладна по случая била изпратена наскоро лично от премиера Борисов, а той побеснял, разказват очевидци. Министър-председателят наредил екип от юристи незабавно да изясни пътя за връщането на средствата
по сметките на фонда, но изпълнението на задачата била много трудно. Случаят е поет от прокуратурата, но източници на „Торнадо” твърдят, че Калина трескаво пробвала варианти, за да я освидетелстват като невменяема и да отърве решетките.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8727 |06.12.2010 Иван Ласкин отново стана татко . 76| 8367 |03.12.2010 Лекарите от СРС-та: „Всички вкупом сме умъртвили бебето” . 0| 5499 |04.10.2010 Таткото на "бебе в епруветка" с Нобелова награда . 6| 5901 |18.12.2009 Щерката на Кроки: Бедни сме, лъжат, че татко е бандит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads