Реклама / Ads
32| 5374 |13.11.2013 НОВИНИ

Асен Агов: Управляващите си плащат за ултрасите

.
Асен Агов Източник: Булфото
Най-продължителното ми работно място е в парламента. Политиката изглежда жалко в този момент, прилича на селски мегдан за стари булки. В журналистиката пък се извършват много манипулации. Не това целяхме, когато станаха промените през 1989 г. Не бих се занимавал сега нито с едното, нито с другото.
 

Тази равносметка направи журналистът - политик Асен Агов в „Лице в лице” по бТВ
Целите на протестите са различни, направи съпоставка с протестите в началото на прехода Агов. Общото е формата. Сега хората се борят за истинска и дълбока демокрация.

Страхотно умни деца, аз си говоря с тях. Казват неща, които са музика за ухото ми. Говорят изключително за хора на по 20 години. И се усмихват освен това. А в парламента са озверели, говори се за метеж, коментира Асен Агов. Според него тази власт потъква Конституцията, като даде за пример решението за мораториума за купуване на земя от чужденци.

Днес стигнаха до комедийна сцена. 20-ина студенти бяха обградени от около 100-ина полицаи. Освен това тези хора не носят отличителни белези са самоличност, което е противозаконно. Друго грубо нарушение е ограждането на толкова голям периметър около Народното събрание, каза Агов. Той посочи, че тази нощ дори полицаи са обикаляли домове да плашат майките на студентите и да ги молят да си ги приберат. Това е психологическо сплашване. Диктатура от най-мрачен тип.

Агов подозира, че ултрасите, които са бутали загражденията и са провокирали, са наети именно от управляващите, за да могат да кажат: „Това е метеж.” А това изисква и голям финансов ресурс.

Предсрочни избори и то веднага. Ще се избере нов стабилен парламент. Ако този парламент не изпълни обещанията си, които поеме като отговорност пред гражданите, ще се разпадне по същия начин. 1996  видях как за един ден парламент се разпада, коментира Агов. Нови избори ще донесат разсичане на този възел. Който каквото поиска от този парламент, му се дава. Но това е от нашия джоб. Прави се само и само да бъде купено мълчанието на полицаи, на майки, на пенсионери.

Едно служебно правителство винаги е освежаващо, смята Агов. В предишното имаше много стойностни хора, които свършиха много полезни неща.

Великолепно познавам Христо Бисеров. Аз скъсах с него взаимоотношения, когато се въвлече в един заговор срещу Иван Костов. Тогава се целеше Костов да бъде отстранен като председател в полза на Евгени Бакърджиев. Това подкопа сериозно основите на демократичните сили. Още тогава стана ясно, че Бисеров търси лична полза от управлението. Относно заеманата от него длъжност на зам.-председател на Народното събрание, Агов коментира, че ако Пеевски беше скандала, Бисеров беше емблемата на 42 Народно събрание.  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6122 |11.11.2013 Генка Шикерова към Асен Генов: КОЙ? . 102| 5566 |07.11.2013 Асен Генов: Свободни!!! . 16| 4981 |07.11.2013 М. Найденов: Избори в момента устройват управляващите . 23| 6425 |29.10.2013 Антон Тодоров: Управляващите службите днес са от породата на ДС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads