Реклама / Ads
6| 6837 |10.05.2020 НОВИНИ

Асен Асенов от Вашингтон: В българската икономика всичко е монополизирано

.
Асен Асенов Източник: БНР
Българската икономика страда от много неща, но основният фактор е липсата на пазар и конкуренция. Всички структури са монополизирани. Хората са жертви на този монопол. Ако има монопол, в София има един производител на услуга за парно, така е и с други сектори. Това каза по бТВ проф. Асен Асенов, преподавател по международни финанси в университета във Вашингтон.
 

Тези монополи са разбити в САЩ преди 40 години. Това е огромен проблем за цялата индустрия. Това прави българските бизнеси заложници на енергийният сектор. Цените на електроенергията бяха безумни. Кой бизнес би успял успешно да планира?!

 

Проблемът глад в България не би трябвало да съществува. Проблем е, че образованието беше изоставено и много деца останаха извън системата на образованието. Те са неподготвени за новите условия. В България се създадоха високотехнологични работни места. Надавам се, че страната ще обърне внимание на създаването на технически умения. Това е новото време, което идва при нас. Сегашните трудности са възможност да преструктурира своята икономика и уменията на хората.

 

32 американски щата облекчават мерките и облекчават икономиката. Големият страх е от нова вълна. Каква ще бъде цената на тази икономическа свобода. Може да има нов пик на заразата и тогава да се стигне до ново затваряне.

 

Американската икономика има гъвкав пазар на труда. Наемането на работници не е усложнен процес. Както ги уволняват, така и ги наемат. Кризата ще бъде кратка, шокова, но и бързо ще се възстанови.

 

Световната икономика ще се преструктурира. Случващото се  показа, че,  80 процента от производството на антибиотици са в Китай. Целият свят се почувства жертва на световната икономика и световната фабрика-Китай. Трябва да има девирсификация на производствата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4586 |10.05.2020 Станишев: Да не повтаряме грешките от кризата през 2008! Тогава бяха спасени банките, а не хората . 0| 5299 |08.05.2020 Скоростен търг на ДА „Електронно управление“ събуди съмнения за нагласени поръчки по време на криза . 7| 8059 |07.05.2020 Учен от БАН предупреждава: Внимание! Хлорохинът е опасен за живота . 6| 4912 |05.05.2020 И Красен Кралев се изказа за коронавируса, цитира Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads