Реклама / Ads
13| 3042 |07.05.2024 НАРОДЕН ГЛАС

Асен Генов за ситуацията в Грузия: Това е сценарий за дестабилизация на една страна, която е избрала европейския си път

.
Журналистът и водещ на "Контракоментар" Асен Генов Източник: Стопкадър: Нова телевизия
Хиляди демонстранти блокираха ключово кръстовище в грузинската столица Тбилиси на фона на продължаващите протести в страната срещу закона за "чуждестранните агенти". Протестиращите блокираха Площада на героите, през който преминава по-голямата част от трафика в града.
 

Журналистът и водещ на "Контракоментар" Асен Генов обясни в ефира на Нова телевизия, че това не е сблъсък между западът и Русия.

 

„Виждаме сериозен конфликт на база ценности и избор. Според социологически данни 80% от населението на страната са за европейския път на Грузия. Това е поредният сценарий за вътрешна дестабилизация на една страна, която е избрала европейския си път”, категоричен бе той. Според него ЕС трябва да изрази по-твърда позиция.





Журналистът Валерий Тодоров на свой ред каза, че това е втората вълна от протести.

 

"През миналата година имаше също прояви, свързани с различни опасения за този закон. Младите хора, които са на площада се опасяват, че ще се повтори онова, което се случва в Русия. Европарламентът и Урсула фон дер Лайен изразиха опасения, че Грузия е не просто на кръстопът, но прави завой към Русия, в момент, в който получи статут на кандидат член за ЕС. Ясно е, че има конфликт между поколенията”, посочи той.





Специалистът изтъкна, че надеждите са, че президентът ще наложи вето на закона, но то вероятно ще бъде преодоляно. "Едва ли ще можем да очакваме затихване на протестите. Ясни са последствията от закона. Той се нарича Закон за прозрачност на чуждестранното влияние”, поясни експертът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3549 |06.05.2024 Николай Слатински: България трябва да се поучи - пети колони и противоречия само осмеляват Русия да нападне . 12| 4301 |02.05.2024 Стефан Гамизов: Лъжите на Борисов за Турски поток! Докато в него тече руски газ, ще има война в Украйна . 16| 7438 |30.04.2024 Атлантическият съвет до министър Запрянов: Подготвя се руска хибридна акция в Централния военен клуб, не го допускайте . 1| 9426 |29.04.2024 Кирил Кадийски за ФрогНюз: В десетия кръг на ада

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads