Реклама / Ads
68| 12615 |12.06.2013 НОВИНИ

Ася Петрова: Следи ме автомобил, притесняват близките ми по телефона

.
Ася Петрова
Знам кой стои зад кампанията срещу мен. Посланието на атаката е: Не работете, защото, ако работите, ще бъдете хулени и подложени на натиск. Мои близки са притеснявани по телефона, аз съм следена от автомобил, чийто номера съм записала и предоставила, разказа Петрова.
 

Не е редно да говорим за обвинения срещу мен, те се подвигат от прокуратурата, а срещу мен има клеветнически твърдения, заяви по НТВ зам.-главният прокурор Ася Петрова.

Досъдебното производство срещу Цв. Цветанов не попада при мен, аз не познавам доказателствения материал по това дело и не зная кои са прокурорите, които работят по него. Не съм заплашвала когото и да е, обясни тя. Твърденията, че съм ги заплашвала, са от автора на този материал. Написаното не отговаря на истината, то е абсурдно твърдение, което цели да ме дискредитира като прокурор, работещ по тежки дела, вкл. "Килърите". Това е клеветническа кампания, целяща дискредитиране на прокуроската институция.

Аз знам кой стои зад тази кампания, но ще го разкрия, когато разполагам с доказателства, каза Петрова. Компорматната атака започна още при дейността ми като прокурор по делото "Килърите", тя беше доста интензивна, доста преди да стартират пледоариите и моята реч. Сега тя стана пак интензивна и заради позицията ми като заместник на главния прокурор. От вчера обект на такава атака е и друг прокурор - Св. Костов, посочи тя.

Мои близки са притеснявани по телефона, аз съм следена от автомобил, чийто номера съм записала и предоставила, разказа Петрова. Аз пътувам от Шумен до София всеки уикенд, срещу понеделник пътувам за София рано сутринта. През последните два дни й се обадили журналисти, които се разграничили от клеветническите твърдения и  казали, че я подкрепят и са омерзени.

Нека авторите на тези материали да застават с имената си зад тях. На поръчителите казват, че няма да ме спрат, аз имам волята да работя в името на закона, зарече се зам.-главният прокурор.

Г-н Цацаров ми се обади да ме покани лично за свой заместник, а аз приех, защото концепцията му съвпада с моите представи, обясни Петрова.

В материалите по делото "Килърите" има много доказателства, вкл. и ДНК-профили, и свидетелски показания, а тезата на адвокатите не е приета от съдебния състав, поясни тя. За самоубийството на шофьора й тя разказа, че това станало преди да бъде заловен последния обвиняем Георги Вълев. Това за мен остава загадка. 

Изчаквам да приключи делото "Килърите" с влязъл в сила съдебен акт, за да коментирам всичко останало, каза Петрова. Няма да ме откажат да работя! Атаката срещу мен съвсем целенасочено съвпадна с отсъствието на главния прокурор, добави тя. За жилището, което обитава под наем тя съобщи, че не е имала никакви претенции към вида и местонахождението му. А защо почти извадиха адреса ми, си отговорете сами, заключи Петрова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 5097 |09.06.2013 Ангел Найденов наследил 140 млн. лева задължения . 9| 6562 |07.06.2013 Отложиха делото САПАРД, загубиха следите на Марио Николов . 13| 5094 |25.04.2013 Марк Грей: ЕК следи отблизо въпроса с подслушванията в България . 2| 5140 |22.04.2013 Арестувана е чужденка, следила софийския еврейски център след взрива в Бургас?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads