Реклама / Ads
46| 6063 |31.07.2013 НОВИНИ

"Атака" иска премахване субсидиите на партиите

.
"Атака" предлага пълното отпадане на субсидиите на парламентарно и извънпарламентарно представените партии. Мотивите са, че е неоснователно на фона на състоянието на мизерстващите пенсионери, ниските доходи и ширещата се безработица, политическите партии да получават огромни суми за своята дейност.Желанието на националистите е тези средства, които се очаква да бъдат около 47 млн. лв.
 

В проекторешението е записано, че при неоправдано отсъствие на депутати от 3 или общо 5 поредни заседания за съответния месец, на народните представители да не се изплаща месечно възнаграждение.

На същия принцип се предлага да отпаднат и парите за сътрудници. Така направените икономии ще бъдат връщани в държавния бюджет. Националистите настояват постъпилите средства да бъдат използвани за социални дейности, подпомагане на хората в неравностойно положение и подпомагане и развитие на малкия и среден бизнес в България.

Парите, които ще се спестят на бюджета само от ПГ на ГЕРБ, при отсъствието им от заседания, са около 200 000 лв. месечно, са изчислили хората на Сидеров.

Лидерът на "Атака" заяви , че вижда тенденция за съглашателство между БСП, ДПС и ГЕРБ, която очевидно вече е в ход. "Има имитация на спор, но няма никакви спорове. Те са на едно и също мнение и по дебатите по бюджета, и за ваканцията, и за всичко. Това означава, че няма разлики в управлението. На практика във всички министерства управляват кадрите на ГЕРБ. Освен министъра, който е политическа фигура, всичко надолу са кадри на ГЕРБ. В СЕМ са кадри на ГЕРБ. Трябва да бъде орязан бюджетът на БНТ и на другите медии, които получават средства от държавния бюджет", каза още Сидеров.

Сидеров посочи още, откъде могат да се намерят пари за коледни добавки на пенсионерите. Ако на тезис най-ниски пенсии се раздадат по 50 лв. коледна надбавка, това ще струва на бюджета около 75 млн. лв."Бюджетът на БНТ е над 40 млн. лв., близо толкова е и за БНР. Ето откъде ще дойдат парите“, каза лидерът на "Атака".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5529 |31.07.2013 Прокуратурата иска 20 г. затвор за Жоро Милионера . 43| 5311 |30.07.2013 Кунева иска СДС и БЗНС в реформаторския блок . 44| 6671 |29.07.2013 46-ти ден протестиращи искат "оставка" . 98| 5812 |29.07.2013 Протестиращи искат дебат с Орешарски; топката е у него

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads