Реклама / Ads
3| 6257 |16.09.2010 НОВИНИ

"Атака" отрече връзка с Недим Генджев

.
Георги Димитров
„Изказванията на Главното мюфтийство са нелепи. Никога не сме помагали на Недим Генджев да нахлува насила в разградската джамия”, каза пред Frognews.bg шефът на охранителната фирма „Нерон” и председател на областната организация на „Атака” в Разград Георги Димитров.
 
Припомняме ви, че вчера Главното мюфтийство изпрати съобщение до медиите, в което твърди, че Недим Генджев е в комбина с партията на Волен Сидеров, а пряката връзка между мюфтията и политическата сила е Георги Димитров.

„На 14 септември т. г. нелегитимният мюфтия Генджев, с помощта на частна охранителна фирма е направил опит да влезе насила в мюфтийствата на Разград и Добрич. Прави впечатление, че собственикът на охранителната фирма в Разград, сътрудничеща на Генджев, е председател на областната организация на “Атака“ в Разград, се казва още в съобщението.С голямо съжаление ставаме свидетели на продължаващите опити на назначения от тоталитарния режим мюфтия Недим Генджев за завладяване на Главно мюфтийство с незаконни методи”, гласи част от писмото.

Димитров обаче категорично опровергава твърденията и дори се учудва, че при толкова много свидетели от 14-ти септември, мюфтийството пише подобни неверни писма. „Задачата на фирма „Нерон” беше да не допусне сблъсъци между хората на Генджев и останалите от мюфтийството. Ние не сме взимали никаква страна. Дойдоха представители на Главното мюфтийство и започнаха да се разправят с Недим Генджев, но нас това не ни касаеше, трябваше единствено да не допускаме по-остри сблъсъци”, споделя Димитров. След това дойдоха депутати от ДПС и кметове. Казахме им – ето, вие се оправяйте, не взимаме страна. Като дойде прокурорското решение, тогава да влиза, който има право”, разказва атакистът.

По думите му, след около час разправии, в 11:30 часа охранителите са излезли от сградата, за да позволят на хората да се помолят. След молитвата обаче споровете продължили. Димитров се обадил на местната полиция заради насъбралата се тълпа около джамията.

„След като хората на Генджев бяха сменили патроните на вратите, го извикаха и му казах да ми даде всички ключове. Предупредих го, че никой няма да влиза вътре, за да не изчезнат някои работи и да се усложни още повече ситуацията. В 17:00 часа дойде зам.-началникът на полицията и прочете на двете страни какво е решението на прокурора. Накрая ми благодариха и хората на Генджев, и тези от мюфтийството, че не сме допуснали проблеми и сме си свършили работата, черпиха ни с чай и с кафе дори”, заяви охранителят.

Той подчерта, че нито „Атака” е идвала, нито който и да е, за да се правят провокации и пр. „В Разград ДПС и „Атака” се разбират добре, нямаме противоречия. Областният им председател дори ме помоли да гледам да не се стигне до бой”, категоричен е Георги Димитров. Той се пошегува, че ако е искал да създава неприятности, е щял да остави джамията отворена, за да се сбият помежду си двете страни за това, кой да влезе в нея.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5706 |15.09.2010 Генджев заиграва с "Атака", превзема мюфтийства . 2| 5133 |07.09.2010 Дадоха Генджев на прокуратурата . 7| 7141 |04.09.2010 Недим Генджев блокира мюфтийството с частна охрана . 13| 5528 |02.09.2010 Премиерът помирява Генджев и Али Хаджи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads