Реклама / Ads
27| 4870 |12.10.2014 НОВИНИ

Атанасов иска гарантирано изваждане на ДПС от властта

.
Ген. Атанас Атанасов, Реформаторски блок Източник: Булфото
Проблемът на ДПС е в това, че работи като мафиотска организация. Никой не може да спре по никакъв начин някакви задкулисни договорки да се водят, въпросът е дали те ще имат значение за публичното структуриране на властта.
 
Това заяви пред БНТ Атанас Атанасов от ДСБ, който е част от Реформаторския блок.

"Тепърва ще трябва да видим в различните сфери на обществено-политическия живот и на управлението какви принципи можем да договорим, какви политики трябва да бъдат разписани и тогава ще стане ясно дали може да се случи такова правителство на споделената отговорност. Аз, например, искам да знам - ще договорим ли с ГЕРБ няколко законопроекта, които да бъдат внесени и приети, например Законопроект за изменение на Закона за МВР, за да може да се въведе реално конкурсно начало в израстването в службата и заемането на ръководни длъжности. Едно е да се говори, аз искам реално да се види.

Искам да знам - ще се подкрепи ли законопроект, с който да бъде реформирана ДАНС, така че тя да стане реална контраразузнавателна служба и да противодейства на руския шпионаж в България, защото по тази линия от 15 години изобщо не се работи. И да се раздели това смесване на контраразузнавателни с полицейски функции. Ще се приеме ли законопроект, с който да бъде поставена под контрол новата агенция ДАТО, която се превърна в черна кутия и никой не знае какво се случва вътре и т.н. Трябва да договорим конкретни политики и ако имаме единомислие в тази насока, да се получат реформи, ще се състои правителство", разясни той.

"За мен има един изключително важен въпрос при структурирането на следващата власт - ще има ли политическа воля в мнозинството да бъде извадено ДПС реално и фактически от властта. Това ме интересува. Не ме интересува кои ще бъдат носителите, въпросът е да има гаранции, че това ще се случи. Проблемът на ДПС не е в това, че етно-религиозна партия, а че работи като мафиотска организация", категоричен е Атанасов.

Той подчерта, че реформаторите искат разписано коалиционно споразумение за управление, за да може във всяка сфера, за различните министерства да бъдат разписани конкретните политики, които ще бъдат следвани, и със срокове за изпълнение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4993 |11.10.2014 ГЕРБ-Благоевград недоволни от преференцията, искат разместване . 43| 5489 |10.10.2014 Бойко : Кънев иска да стана водач на задкулисието . 7| 6423 |08.10.2014 Изнасилвачът на детето: Напих се и ми се прииска секс! . 12| 4431 |08.10.2014 КНСБ иска премиер от ГЕРБ и кабинет с широка форма на управление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads