Реклама / Ads
7| 4287 |26.09.2015 НОВИНИ

Атанасов: Службите са неефективни, покровителстват каналджийството

.
Атанас Атанасов
Скоро време професионалното ръководство на МВР трябва да дойде в парламентарната комисия, за да чуем какво правят оперативните служби и вездесъщата ГДБОП? Има много случаи за трафик, които не са стигнали до медиите. Граничарите ни лук яли, ни мирисали. Това каза шефът на комисията по вътрешен ред и сигурност Атанас Атанасов по НТ.
 

Ето какво допълни той: Контрабандистите бързо се префасонираха на каналджии. Институциите работят, а мишките правят пари. На този етап мисля, че службите са неефективни. Мисля, че има покровителство на службите върху тази престъпна дейност. Това се прави от хора на средно управленско ниво срещу пари.  За съжаление няма разработки. Отговорността се носи от ръководителите. Сериозно съм загрижен. Г-жа  Бъчварова е адекватна и трябва да потърси отговорност на оперативните . На празника на МВР  видях големи началници, облекли едни генералски костюми с лампази , а да видим къде са им разработките?!  Какво  правят главният секретар на МВР  Георги Костов и шефът на ГДБОП  Ивайло Спиридонов?  Всички знаят каналите и  е ясно, че скоро този конфликт скоро няма да се разреши.

 

Говорим за най-сериозният  външно политически риск за националната ни сигурност. Когато България заяви, че няма да минава руски газ, откъде тръгна той-Турция, Гърция, Македония. Кой има интерес бежанската вълна да минава оттам? Турция има страхотен проблем с кюрдите. Тя балансира в тази ситуация, а Русия използва бюрократична Европа и слаба Америка, за да застане зад Башар  Асад . В момента, в който Путин застана зад него и изпратиха въоръжение, и осигуриха логистика , се увеличи бежанският натиск. Ердоган  промени отношението си към Асад  и това стана след като с Путин откриха реновирана  джамия в Москва. Тази бежанска вълна  няма да мине през България. Главният прокурор Сотир Цацаров  странно се видя с Ердоган  и са си говориха за бежанската върна. Това е  не на място. БГ  институциите и външното ни министерство бяха адекватни. Дипломацията ни направи всичко необходимо да спре бежанците до Одрин.

 

Над 30 000 бежанци и мигранти са минали през последните три години през страната ни. Тук има риск да се получи гореща точка на пробив и за това ни трябват финансови средства. Европа е доста мудна в решенията си и смята, че всичко ще реши с пари. Те трябва да се съсредоточат там, където действително са проблемите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4765 |23.09.2015 Атанасов: МВР проспива тежко каналджийство . 7| 5888 |18.09.2015 Ген. Атанасов: Каналджийството у нас има покровители . 1| 4303 |16.09.2015 Атанасов: Сигналите от Турция са лоши, струпват се бежанци . 11| 5903 |11.09.2015 Ген. Атанасов: С анкета имами работят за Турция в джамиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads